Autor Tema: Abrus precatorius  (Posjeta: 1933 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Anemona

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Ženski
Abrus precatorius
« u: Siječnja 12, 2013, 19:10:58 poslijepodne »
Citat:
OTROVNA LJUBAV: Kupila ljubavnu narukvicu pa ostala bez kuće, posla, dečka i završila u ludnici

'Nekoliko tjedana kasnije dobila sam jako velik čir u ustima. Mjesec dana kasnije dobila sam osip po cijelom tijelu. Cijelo ljeto sam bila bolesna, stalno sam imala proljev i povraćala. Počeo mi se urušavati čitav život'
    Razišla se s dečkom u srpnju 2010., a narukvica ju je dovela i do halucinacija
    Abrus precatorius, vrsta graha od kojeg je bila napravljena narukvica, potječe iz Perua i može uzrokovati ozbiljne bolesti ili čak smrt. Sjeme tog graha sadržava otrov abrin koji može biti fatalan i u vrlo malim dozama

Piše: M.G.
Abrus precatorius

Gđa. Wollacott je kupila nekoliko smrtonosnih 'ljubavnih narukvica' za samo jednu funtu na internetskoj aukciji putem eBaya u travnju 2010. godine. Jednu je stavila oko zapešća, a ostale je prodala. Ubrzo su se pojavili problemi. 'Nekoliko tjedana kasnije dobila sam jako velik čir u ustima. Mjesec dana kasnije dobila sam osip po cijelom tijelu. Cijelo ljeto sam bila bolesna, stalno sam imala proljev i povraćala. Počeo mi se urušavati čitav život'.
Razišla se s dečkom u srpnju 2010., a narukvica ju je dovela i do halucinacija

Razišla se s dečkom u srpnju 2010., a narukvica ju je dovela i do halucinacija. Nekoliko mjeseci kasnije izgubila je i posao. Dugovi su bili sve veći i bila je prisiljena prodati obiteljsku kuću i automobil. S djecom je preselila u manju u blizini Bridporta. U prosincu 2012. pogoršalo joj se i mentalno zdravlje pa je smještena u kliniku Forston u Dorchesteru. 'Nekoliko dana u bolnici sam patila od halucinacija i nisam uopće znala što se događa. Liječnici nikako nisu mogli dokučiti što mi je, nisu znali koje lijekove bi mi dali. Mislili su da se drogiram, no svi testovi su bili negativni'.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/94/Abrus_precatorius_seeds.jpg
Došla sam u posjed sjemena, tražim jel postoji tema, ali nisam našla. Ako ipak postoji, molim da premjestite.
Je li netko pokušao uzgojiti?

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Abrus precatorius
« Odgovori #1 u: Siječnja 12, 2013, 19:16:57 poslijepodne »
Što će ti to, zar želiš i ti dobiti halucinacije? :lol: O.K., i mene zanima jedna opasna biljka, kopriva Dendrocnide moroides koja toliko jako peče da može čak i konja ubiti. Probaj sjeme posaditi po standardnoj proceduri za tropske biljke, znači prvo namakanje u toploj vodi a potom sadnja u sterilni supstrat na toplom mjestu.
USDA zone: 7a

Offline Anemona

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Ženski
Odg: Abrus precatorius
« Odgovori #2 u: Siječnja 12, 2013, 20:06:24 poslijepodne »
 Ah, halucinacije bi mi dobro došle, ponekad :icon_mrhappy:. Iako, za halucinacije mi se nekako više sviđaju neke druge biljke  :rofl: Učinila mi se interesantna biljčica za uzgoj, pa ćemo vidjeti hoće bit šta od nje. Malo sam našla o njoj informacija na našim portalima. Probat ću ju posaditi pa javim kako (i da li uopće  :zbunjen:) napreduje.
  I tvoja D. moroides se čini zanimljiva.