Zima zima e pa sta je, ako je zima nije Lav
.............Sedum o zahladjenju pun pogodak
Ovo nije bio pogodak, nego siguran rezultat iz moje starosti (tu sam duplo matoriji penzić od većine ostalih), a odrastao sam pod Velebitom kod Senja i (nažalost) silom prilika zbog preživljavanja morao naučiti sve ćudi bure, - jer bih inače u svom poslu već odavna ležao na dnu Velebitskog kanala. Ovakva su zimogrozna proljeća inače zaredom bila normalni prosjek stoljećima prije globalnog zatopljenja sve do 1970tih, što većina mladjih nisu proživili pa misle kako je cijeli maj oduvijek ljetno-topao.
Osim iz službenih prognoza, povratak na stoljetnu normalu jasno se (iz ranijeg iskustva) mogao uočiti pred tjedan dana, odkad preko Velebita u redovima plove lećasti oblaci kao 'svemirske'
flote letećih tanjura, kakvi su tu prije često 'letili' prije jakih bura i zahladjenja. Nakon već tridesetgodišnjeg "globalnog zatopljenja" se sada možda (bar povremeno) vraćamo u raniju normalu iz proših stoljeća? Po mjesečnim najavama se još jednom slično oštrije zahladjenje opet s jačom burom (bar tu oko Velebita) vjerojatno može očekivati i za mjesec dana - tj. negdje oko
25. 6.: ovdje ću to najaviti bar tjedan ranije - kad budem siguran.