Moram priznati kako sam sve do ponedjeljka strepio kako li će proći moja inače najtoplija zbirka na otoku Krku, jer po dugodišnjem iskustvu je moja rodna Baška inače zbog bure zimi u prosjeku najhladnije naselje medju jadranskim otocima i za lanjske ledene zime je gadno nastradala (do -7,5C). Iako je na većini kopnenih i primorskih postaja u ponedjeljak ujutro bilo i hladnije nego što se očekivalo, ipak na otocima uglavnom nije bilo minusa pa je i Baška najniže imala samo blagih 0C i tu je (bar ovaj put) sve dobro prošlo.

Novo slično i najvjerojatnije produženo zahladjenje kroz više dana se najavljuje negdje od idućeg vikenda, ali se razne srednjoročne prognoze posve ne slažu koliko će trajati i u koje dane: po našima bi to bilo uglavnom za vikend izmedju 17.-20. 2., po američkoj najavi za Balkan nešto kasnije izmedju 20.- 25. 2., a po Rusima za Balkan duže kroz cijelu sedmicu izmedju 18.- 25. 2. Svi se inače slažu da će to buduće zahladjenje doći bar s jednocifrenim mrazovima u zaledju i na gornjem Jadranu. Po dugoročnim (mjesečnim) najavama zasad izgleda da su ovo pred nama zadnji ozbiljni minusi prije proljeća.