Autor Tema: Gdje kupiti sjeme banane  (Posjeta: 21118 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Yang

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Gdje kupiti sjeme banane
« u: Srpnja 28, 2013, 01:18:25 prijepodne »
Pozdrav svima.
Zanima me gdje mogu kupiti sjeme jestive banane.Iz osijeka sam pa ako netko zna čak u osijeku da ima negdje za kupiti bio bi zahvalan na odgovoru.Ako nema u osijeku gdje ima i koliko se cjena kreče.
Eto volio bi si posaditi bananu doma inače banane obožavam za mene je to sveta stvar e sad još da je u kuči imam.
Od legice rođakinja posadila je jestivu bananu u kuči čak joj stablo i rodi i dobije male banane pa ako može ona zašto nebi ja uspio.
Hvala !

Offline werewolf

• Phoenix
  • *
    • Email
Odg: Gdje kupiti sjeme banane
« Odgovori #1 u: Srpnja 28, 2013, 02:06:28 prijepodne »
Milsim da su sve banane jestive... Inace, tesko da u nasim uslovima plod banane moz potpuno da uzri... Inace http://www.rarepalmseeds.com/ je provereni sajt koji ima sve i svasta i mislim da tu mozes naci svakave banane... :thumb_up:
Milos

Offline Yang

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #2 u: Srpnja 28, 2013, 10:20:12 prijepodne »
Hvala na linku ali potražiti ču još tu u hrvatskoj sjeme banane ako ima za kupiti..

Nebi ja posadio tu bananu negdje u dvorištu nego u kuči..Imam veliki kalj dubok metar i promjera 3 metra i to bi u sobi svojoj zasadio bananu.Kod mene u kuči uvijek je toplo ima puno sunca ja mislim da bi uspijela fino i da bi bilo plodova.

E sad samo to sjeme da nekako nabavim.

Offline amelito

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #3 u: Srpnja 28, 2013, 11:42:06 prijepodne »
imaš sadnice banana kupiti u osijeku mislim baumax ili plodine

Offline Yang

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #4 u: Srpnja 28, 2013, 17:22:59 poslijepodne »
Pogledat ču sutra u baumaxu i plodinama.
Ja se nadam da ima ali sumnjam ali ako imaju nadam se da su ove jestive koje mi jedemo.
Hvala !

Offline Ivan1986

• ex knight_errant
  • Phoenix
  • *
« Odgovori #5 u: Srpnja 28, 2013, 17:27:16 poslijepodne »
Ove jestive odnosno konzumne banane nećeš naći u Hrvatskoj u smislu biljke a nećeš ni naći njihovo sjeme jer mislim da su to sterilni hibridi.
“Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!”

Offline Yang

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #6 u: Srpnja 28, 2013, 18:36:10 poslijepodne »
Neki ljudi u hrvatskoj uzgajaju baš te konzumne banane.Kao što sam napisao tamo na početku da od legice rođakinja uzgaja bananu i ako se ne varam dva puta godišnje ili jednom dobije banane istina malo su manje od ovih kupovnih ali jako fine i istog okusa.
Valjda mogu i ja uzgojiti tu bananu.
Rekao sam joj da pita rođakinju gdje je nabavila sjeme te banane ali do tad možda saznam od nekog ovdje.

Offline dalmatiansoap

• Global Moderator
« Odgovori #7 u: Srpnja 28, 2013, 23:51:29 poslijepodne »
Prvo: konzumne banane - niks sjeme,
drugo: ako oćeš gojit banane iz sjemena imaš na netu dosta dućana ali generalno ti je to sve lutrija
treće: pitaj ti tu svoju priju da ti odvoji jednu mladicu i budi miran
četvrto: tu se radi najvjerovatnije o Dwarf Cavendishu a njih imaš od Konzuma do svih malo boljih vrtnih centara
peto i najvažnije: u svemu tome uživaj!!!
 :thumb_up:

Offline Yang

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #8 u: Srpnja 29, 2013, 00:04:20 prijepodne »
A taj Dwarf Cavendish je inače jestiva banana onakva kakvu kupimo u trgovini ili ?
Msm ispričavam se svima da se zna inače nisam veliki poznavatelj biljaka kao večina vas ovdje znam samo ono najosnovnije.

Htjeo bi si posaditi tu bananu prvenstveno zbog plodova jer naravno neču reči da je u pitanju ukras biljke zato što najvažniji su mi plodovi.Hoču da ih ubirem i jedem i iz tog razloga bi si posadio bananu.
Hvala puno na savjetima.Potražit ču sjeme banane ili sadnicu još bolje mada mi je to skuplje u vrtnim centrima , otiči do baumaxa pa do konzuma valjda ču pronaći to.
Sanjam več mjesecima da mi u sobi raste drvo banane jer ako uspije jedno drvo rekao sam da ču u čitavoj sobi posaditi barem 5 stabala...Obožavam egzotično bilje i plodove ,a najviše banane.
Ko nebi volio da mu u sobi raste najdraža hrana.

Offline dalmatiansoap

• Global Moderator
« Odgovori #9 u: Srpnja 29, 2013, 00:06:40 prijepodne »
Još jedan put : banana koja raste iz sjemena nije za jelo!
Da, D. Cavendish je najčešća sorta koju kupujemo za jelo i u tvome slučaju bitno da je dwarf sorta jer teško da bi nagura u sobu bananu neke "normalne" sorte koja rađa na 5 metara visine.

Offline amelito

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #10 u: Srpnja 29, 2013, 00:11:12 prijepodne »
slažem se sa dalmationsoap
i da Cavendish  nije skupa uopšte i ima je malte ne u svakom bolje opremljenom centru

Offline werewolf

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #11 u: Srpnja 29, 2013, 00:31:26 prijepodne »
Pogresno sam se izrazio. Hteo sam reci da nema otrovnih banana, nego je svaka jednostavno jestiva. Ali nije svaka za jelo. Nadam se da razumete sta hocu da kazem... :lol:
Milos

Offline Yang

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #12 u: Srpnja 29, 2013, 00:33:00 prijepodne »
Sad sam malo listao po netu i siguran sam da se radi o Dwarf Cavendishu , jer njena banana visine je tu negdje oko 190cm i več rađa banane.
E sada Dalmatiansoap kažeš da banana iz sjemena ako je uzgojim nije jestiva ?Bi li mi mogao objasniti o čemu se tu radi ?
Dali da kupim Dwarf Cavendishu u sjemenu ili u stabljici ?
A amelito kažeš ima za kupiti Dwarf Cavendishu u svakom opremljenijem vrtnom centru ?

Eto samo još to i htjeo bi se zahvaliti svima jer puno ste mi pomogli .Prije ovog nisam znao gdje mi je glava ,a di guzica.Sad su mi neke stvari jasnije i hvala svima posebno ovom forumu !

Offline amelito

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #13 u: Srpnja 29, 2013, 00:35:47 prijepodne »
Dwarf Cavendish kupi kao biljku ne košta mnogo ja sam svoju platio oko 5€

Offline Yang

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #14 u: Srpnja 29, 2013, 00:39:16 prijepodne »
Znači uzgajaš ju ? Imali plodova..?
I kad smo kod toga več koliki kalj trebam jer neznam koliki korjen ima ,koliko zemlje ,pijeska da bi posadio.Koliko često je zaljevam znači ovako neke osnovne podatke ako mi možeš reći.