Autor Tema: Palme po Boki kotorskoj  (Posjeta: 5639 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Yonex

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Palme po Boki kotorskoj
« Odgovori #30 u: Kolovoza 13, 2013, 07:44:55 prijepodne »
Trenutno sam i ja u Boki, u Kostanjici. (blizu Perasta, Morinja, Risna) Bio sam i ja do Baosica, prepoznajem neke palme i opuncije. :mrgreen: Provozali smo se i do Budve, Tivta, Kotora (stari grad), Djenovica i ovih okolnih mesta i nista specijalno nisam video stvarno, slikao sam ali to su sve kanarke i a. americane od egzota. Tu i tamo po koji humilis, trachy i po koja robusta. Nisam stigao do Herceg Novog da odem nazalost i ne verujem da cu ici, za 2 dana kuci... :icon_sad: Imaju ljudi ovde klimu, a imaju i pare, sve Rusi pokupovali. U ovom kompleksu vila gde sam sada sve sami Rusi, ukrasavaju oni svoje baste ali najbolje u njima su cikasi, ne znam zasto ne uzmu neku braheu na primer. :icon_neutral:
milka

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #31 u: Kolovoza 13, 2013, 10:52:41 prijepodne »
Trenutno sam i ja u Boki, u Kostanjici. (blizu Perasta, Morinja, Risna) Bio sam i ja do Baosica, prepoznajem neke palme i opuncije. :mrgreen: Provozali smo se i do Budve, Tivta, Kotora (stari grad), Djenovica i ovih okolnih mesta i nista specijalno nisam video stvarno, slikao sam ali to su sve kanarke i a. americane od egzota. Tu i tamo po koji humilis, trachy i po koja robusta. Nisam stigao do Herceg Novog da odem nazalost i ne verujem da cu ici, za 2 dana kuci... :icon_sad: Imaju ljudi ovde klimu, a imaju i pare, sve Rusi pokupovali. U ovom kompleksu vila gde sam sada sve sami Rusi, ukrasavaju oni svoje baste ali najbolje u njima su cikasi, ne znam zasto ne uzmu neku braheu na primer. :icon_neutral:
tacno je sve su rusi pokupovali popravili kucetine koje sadaza debele pare prodaju mislis li da oni uopste misle o palmama a pogotovu raznim vrstama koje tamio mogu da uspevaju sade neke tuje okolo kuca kojima je mesto na kopaoniku i zlatiboru briga njih za to njima su samo evri u glavi :rofl:
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline Gabesz20

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #32 u: Kolovoza 25, 2013, 19:38:47 poslijepodne »
I ja sam u Boki, i zaista ima lepih palmi ali sve standardno waske,trachy i naravno phoenix na svakom cosku! Uzeo sam gomilu semenja filfere u Kotor ispred trznog centra Camelia, tako da bice sadnje.

Inace bio sam i u Dubrovnik, tamo sam video ogromne stare Humilise bas u ulici koja vodi dole do starog grada...Inace i tamo je sve standardno sto se palmi tice, mada mozda ja nisam sve obisao naravno i video.

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #33 u: Kolovoza 26, 2013, 07:23:21 prijepodne »

Skalar, cini mi se da sam vidio po slikama, da si isao od Bijele dublje u zaljev prema Morinj-u, jesi li bio u restoranu u Morinju koji okolo ima more raznih egzota i na zemljistu 30 izvora slatke vode?? Tamo sam prvi puta na nasim prostorima vidio plodove banana koje rastu oko terase restorana vani!

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #34 u: Kolovoza 26, 2013, 07:42:49 prijepodne »
  Skalar, cini mi se da sam vidio po slikama, da si isao od Bijele dublje u zaljev prema Morinj-u, jesi li bio u restoranu u Morinju koji okolo ima more raznih egzota i na zemljistu 30 izvora slatke vode?? Tamo sam prvi puta na nasim prostorima vidio plodove banana koje rastu oko terase restorana vani!
na zalost video sam samo u prolazu restoran nisam svracao :thumb_down:

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #35 u: Kolovoza 26, 2013, 15:55:59 poslijepodne »
I ja sam u Boki, i zaista ima lepih palmi ali sve standardno waske,trachy i naravno phoenix na svakom cosku! Uzeo sam gomilu semenja filfere u Kotor ispred trznog centra Camelia, tako da bice sadnje.

Inace bio sam i u Dubrovnik, tamo sam video ogromne stare Humilise bas u ulici koja vodi dole do starog grada...Inace i tamo je sve standardno sto se palmi tice, mada mozda ja nisam sve obisao naravno i video.

Dubrovnik najbolje stoji sto se tice raznovrsnosti palmi, na Jadrnaskoj obali, bar mi se tako cini......... :thumb_up:
« Zadnja izmjena: Kolovoza 26, 2013, 15:56:41 poslijepodne od markotb »

Offline Gabesz20

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #36 u: Kolovoza 26, 2013, 20:40:06 poslijepodne »
Dubrovnik najbolje stoji sto se tice raznovrsnosti palmi, na Jadrnaskoj obali, bar mi se tako cini......... :thumb_up:
Kazem ja nisam video, ali to ne znaci da nema, ja sam samo mali deo Dubrovnika video.

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #37 u: Kolovoza 26, 2013, 22:18:37 poslijepodne »
Kazem ja nisam video, ali to ne znaci da nema, ja sam samo mali deo Dubrovnika video.
ali ja sam bio dosta puta, to ti govorim....... :thumb_up:

Offline adriano

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #38 u: Kolovoza 27, 2013, 18:55:39 poslijepodne »
jesi vidio koji citrus

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #39 u: Kolovoza 27, 2013, 19:38:36 poslijepodne »
jesi vidio koji citrus
citrusa ima u svakom dvoristu limuna pomorandji mandarina i grejpa milina videti kako su rodili  :thumb_up:

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #40 u: Kolovoza 27, 2013, 20:32:55 poslijepodne »
i kod mene je bas sve rodilo :icon_mrhappy:, jesi vidio koji kumkvat? :thumb_up: