Sta bi mogao biti razlog skupljanja nekih listova kod palme?
U ovoj saksiji nalaze se par limuncica, dve palme jedna je
Washingtonia robusta a druga ne znam koja je. Primetio sam da su I jedna I druga palma pocela da skupljaju neke listove ne znam sta bi mogao biti razlog tome. Palme su stajale u prohladnoj prostoriji, washingtonia ima ostecenja ali samo po vrhovima ne bih rekao da je skupljanje nastalo usled hladnoce???
Nisu zalivane preko zime, danas sam ih zalio sve, zemlja u ovoj saksiji bila je kamenito suva pa sam pomislio da ne skuplja lisce mozda kako ne bi gubila dosta vlage posto je zemlja suva? Da nije mozda ovo uzrok?
Evo nekih slika mozda budu od pomoci? Danas sam ih zalio da li joj ima oporavka? Deluje zdravo I pravo I centralno koplje je ok, ali je jos uvek u fazi mirovanja, s'tim da se da primetiti da je polako pocela da deli listic , a ova druga palma ne znam jos uvek koja je je na 2 lista od sredine leta, to je neka sporija ali trenutno je premala za identifikaciju.
Da li da odsecem lisce koje je pocelo da se skuplja ili da ostavim????
Ovu saksiju sam premestio u kucu, gde je dosta toplije kako bih pratio sta se sa njom desava. Inace u prostoriji u kojoj su bile nije bilo vlage...

Ostecenje

Skupljen list od "neke druge" palme.

Skupljen list od robuste.

Vazno je napomenuti da su palme rasle u ovoj posudi od kada su tu I posadjene
NISU presadjivane.