I danas je dosao taj dan da sumiramo svu stetu koja je pricinjena i da vidimo sta je prezivelo. Sledece palme su palme koje su zimovale u zatvorenoj prostoriji u kojoj je ipak bilo minusa ali blazeg znatno nego napolju. Iz nekih palmi sam izvukao koplja na kojima su bili sitni beli crvi, kao sto je neke i budj zahvatila predpostavljam zbog vlage, a neke imaju ostecenja na vrhovima listova. Danas sam ih izneo napolje neka ih sunce obasja, nadam se da ce se oporaviti uskoro. Neko izgorelo lisce, i lisce zahvaceno glivicama sam im odsekao.
Trachy (dobro je prosao)

Dactylifere (prosle su katastrofalno ona veca se izvukla cela... Ovoj manjoj sam isekao list koji se bio ubudjao i ona je jedina ziva iz te posude.

2 stradala dactylifera iz iste posude

Beli crvi koje sam izvukao ujedno kada sam izvukao i centralno koplje vece dactylifere.

Ovde je situacija za nijansu bolja sacekacu da pocne sezona rasta pa cu im potom iseci ovo staro lisce kada izguraju novo..

Ovaj limun je dosta dobro prosao u odnosu na ostale limune.

Ovde je takodje bolje, s'tim da je manja robusta levo izgubila 3 lista, koja su isecena.

Ovako izgleda sada manja robusta sa gornje slike

Veca robusta, ona je zimovala u kuci, izgubila je dosta listova usled nedostatka sunca.

Kanarka je ok prosla, ima malo fleka po listovima a na nekim listovima su stradali vrhovi. Ali nadoknadice ona to samo da krene sezona rasta.

Druga manja kanarka, kod nje se vidi da je jedan list stradao, ali necu ga dirati dok ne pocne sezona, onda cu ga poseci.

Ovde je takodje robusta koja je nesto losije prosla..

Evo robuste i dactylifere do nje, imaju manja ostecenja..

Mali limun i dactylifera ok prosli

Evo dva limuna koja nisu prosli kako treba, nadam se da ce se brzo oporaviti ovom vecem sam isekao pola stabla sa listovima jer je bilo sprzeno, nadam se da ce izgurati...

MIX

Paprat sprzena do zemlje ali koren pak ziv, pocela je da gura listice...

Ova robusta nije imala bas nikakve srece, sprzena je potpuno ali ne znam sta je ovo oko stabla, centralno koplje se prvo izvuklo a potom se i cela izvukla..

Ovo su biljke koje su zimovale u negrejanoj prostoriji izvan kuce, a uskoro cu izneti i biljke koje su bile u kuci samo da jos malo otopli.