Tako sam i napravio, pustio cm vode na dnu ovih par dana, hvala :) Izgleda da bu se izvukla, novi list izgleda super i druga biljka isto tjera novi list, taman je "provirio" :D Malo ih gledam i po netu/youtubeu, izgleda da bi se ovi donji listovi ionako kad-tad odrezali pa nek bude sva šteta s tim (iako sam uspio spržit i muholovke i jednu posudu sphagnuma, ali to je druga priča :/). Nadam se da će se i to izvuć. Jedan dan ih nisam zalio prije posla jer mi se činilo da ima dosta vode u posudi. Ali opet, nisam razmišljao da će taj dan biti 38 stupnjeva -.- Sad se kontstantno toćkaju u malo destilirane vode. Ne znam zašto, ali ostalo mi je da se venerine muholovke vole malo prosušiti između zalijevanja. Guess not.
Nego, nisam mogao odoliti :D Pa sam se vratio u Pevex na Kukuljanovu i.. prazne police :D Reko ajde, ima još ljudi s dobrim ukusom

Stao u Škurinjama, napravio djir i vidim još par komada na polici, ali kao neću. Došao doma i rikverc :D
Jedna:

I druga :D

Sa mnom su nekih tjedan dana i mislim da sam ovima pogodio poziciju. Barem po pitanju sunca. Zapadna strana. Imaju možda uru vremena direktnog sunca oko podne i onda prošarani hlad zahvaljujući susjedovom hrastu. Zalijevanje na 3-4 dana ovih dana. Malo se pribojavam bure i ovih naših jakih vjetrova

, ali živi bili pa vidjeli.
Za sada stajem, naručio sam i nešto alocasia i mesožderki pa sam sad na miru neko vrijeme. Bit će gužva u dnevnom ove zime :D Ali ako na proljeće ugledam augustu ponovno, mogla bi i ona sa mnom doma :D
A razmišljam i o grow racku za (neke) mesožderke. *head desk*