Autor Tema: Strelitzia nicolai  (Posjeta: 19165 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline branimir

• Global Moderator
  • Spol: Muški
Odg: Strelitzia nicolai
« Odgovori #30 u: Svibnja 29, 2018, 09:23:09 prijepodne »
Vrh  :thumb_up:

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #31 u: Svibnja 29, 2018, 19:22:37 poslijepodne »
Ludilo!
bvb

Offline Cikas

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #32 u: Kolovoza 31, 2018, 23:23:56 poslijepodne »
Ovog je ljeta dobila 2 izboja.

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #33 u: Listopada 27, 2021, 14:16:12 poslijepodne »
Moja nova Strelitzia augusta u vrtu

« Zadnja izmjena: Listopada 27, 2021, 14:16:58 poslijepodne od Savar »

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #34 u: Travnja 05, 2022, 09:30:07 prijepodne »
Nakon zime.

Offline Cikas

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #35 u: Prosinca 10, 2022, 20:46:07 poslijepodne »
Gledam stare slike svoje ovdje i tek sad vidim koliko su narasle ovih godina. Morat ću slikati moju.

Offline Cikas

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #36 u: Lipnja 22, 2023, 13:48:12 poslijepodne »
Moja danas.

Offline sanjinri

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #37 u: Kolovoza 15, 2025, 16:55:41 poslijepodne »
Evo i moje brižnice :/

Ja mozak kakav jesam... Iz Pevexovog staklenika direktiva van na +36°C. I to na jugozapadnu stranu di ima sunca od 9-17 jer "može ona to" i "da brže raste". Se vidi da 10 godina nisam taknuo ništa zeleno i da sam skroz zaboravio na postepeno privikavanje na sunce? I još joj je vaza bila više suha nego mokra taj prvi dan kad sam ju pustio i otisao na posao  :thumb_down:

https://imgur.com/a/elDgMvZ
https://imgur.com/a/P1u2UnY

Znači ne da ju je spržilo, nego su ovi doljnji listovi čips. Iako vidim da se i ovaj najnoviji "preklopi" preko dana i obično širom otvori oko 20:00 sata/uvečer (i tada ga je stvarno milina za vidjeti  :mrgreen: ). Ali ajde, ne gubim nadu, može ona to :D Prebacio sam ju na zapadnu stranu uza zid gdje je u hladu od nekih 13:30. Bolje joj ne mogu omogućiti tu na terasi.

Najradije bih se vratio po još jednu, ali dvije su u vazi i želim vjerovati da je najgore prošlo i da će biti presađivanja i od ove dvije *fingers crossed*

Bila je i augusta u Bauhausu u subotu prošlu. Ja se vratio po nju u ponedjeljak i govori teta da su je  taman tu subotu spremali za transport i da di sam do sad da je tu od proljetos :( Ali dobro, bit će valjda još prilika.

P.S. Kolko je bed na ovim vrućinama pustiti cm, dva vode na dnu ukrasne posude? Ili ju je bolje baciti? Zadnje što bih htio je da mi rizom istruli, a nekako mi izgleda "sretnija" s cm vode na dnu. Ne znam.

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #38 u: Kolovoza 18, 2025, 09:20:23 prijepodne »
Ostavio bih im u tanjuru/posudi vode dok god su dnevni maksimalci preko 30 i osigurati im to hlada što je moguće.
'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline sanjinri

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #39 u: Kolovoza 27, 2025, 20:27:09 poslijepodne »
Tako sam i napravio, pustio cm vode na dnu ovih par dana, hvala :) Izgleda da bu se izvukla, novi list izgleda super i druga biljka isto tjera novi list, taman je "provirio" :D Malo ih gledam i po netu/youtubeu, izgleda da bi se ovi donji listovi ionako kad-tad odrezali pa nek bude sva šteta s tim (iako sam uspio spržit i muholovke i jednu posudu sphagnuma, ali to je druga priča :/). Nadam se da će se i to izvuć. Jedan dan ih nisam zalio prije posla jer mi se činilo da ima dosta vode u posudi. Ali opet, nisam razmišljao da će taj dan biti 38 stupnjeva -.- Sad se kontstantno toćkaju u malo destilirane vode. Ne znam zašto, ali ostalo mi je da se venerine muholovke vole malo prosušiti između zalijevanja. Guess not.

Nego, nisam mogao odoliti :D Pa sam se vratio u Pevex na Kukuljanovu i.. prazne police :D Reko ajde, ima još ljudi s dobrim ukusom :mrgreen:

Stao u Škurinjama, napravio djir i vidim još par komada na polici, ali kao neću. Došao doma i rikverc :D

Jedna:

I druga :D

Sa mnom su nekih tjedan dana i mislim da sam ovima pogodio poziciju. Barem po pitanju sunca. Zapadna strana. Imaju možda uru vremena direktnog sunca oko podne i onda prošarani hlad zahvaljujući susjedovom hrastu. Zalijevanje na 3-4 dana ovih dana. Malo se pribojavam bure i ovih naših jakih vjetrova :mrgreen:, ali živi bili pa vidjeli.

Za sada stajem, naručio sam i nešto alocasia i mesožderki pa sam sad na miru neko vrijeme. Bit će gužva u dnevnom ove zime :D Ali ako na proljeće ugledam augustu ponovno, mogla bi i ona sa mnom doma :D

A razmišljam i o grow racku za (neke) mesožderke. *head desk*