Autor Tema: Komiža pureview iliti "Sve i Svašta na Finkov način" dok ide, ide  (Posjeta: 116978 vremena)

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Veruda

• Administrator
  • Spol: Muški
Odg: Komiža pureview
« Odgovori #165 u: Kolovoza 23, 2014, 21:53:48 poslijepodne »
hehe, pronašao je korijen put do zemlje, morao je jer da nije ne bi bilo ni palme....ali ne vjerujem da će doživjeti duboku starost na toj poziciji

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #166 u: Kolovoza 23, 2014, 23:19:07 poslijepodne »
Ne razumijem ljude kada krenu saditi palme u ove betonske zardinjere. Kad tad palma ce je prerasti, a pored toga moze da osteti sam beton ili betonsku gradjevinu.  :zbunjen:

Offline F I N K O

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #167 u: Kolovoza 24, 2014, 22:23:26 poslijepodne »
Ne razumijem ljude kada krenu saditi palme u ove betonske zardinjere. Kad tad palma ce je prerasti, a pored toga moze da osteti sam beton ili betonsku gradjevinu.  :zbunjen:
A valjda je u ono doba bilo tih palmi ko salate pa su ih zabadali svugdi. :shocked:

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #168 u: Kolovoza 25, 2014, 06:26:45 prijepodne »
S obzirom da je bio rasadnik na otoku, sigurno da je bilo puno palmi. Ja mislim da ljudi jednostavno nisu razmisljali da ce od male palmice izrasti stablo  :mrgreen: S obzirom na uvijetem palma izgleda izvrsno, mada u tom betonu vjerojatno ima vise korijena nego zemlje, vjerojatno jer je glavni korijen negdje ispod kuce.

Offline F I N K O

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #169 u: Kolovoza 25, 2014, 06:34:29 prijepodne »
S obzirom da je bio rasadnik na otoku, sigurno da je bilo puno palmi. Ja mislim da ljudi jednostavno nisu razmisljali da ce od male palmice izrasti stablo  :mrgreen: S obzirom na uvijetem palma izgleda izvrsno, mada u tom betonu vjerojatno ima vise korijena nego zemlje, vjerojatno jer je glavni korijen negdje ispod kuce.
100 postto,ko zna dokle je doša korijen,biće do trajektne luke. Inače na ovoj poziciji je uvijek hladovina.

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #170 u: Kolovoza 25, 2014, 09:07:37 prijepodne »
Ona odlicno izgleda, ali pitanje je kolika ce ta palma narasti, jer ocito nema prostora za neki rast...

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #171 u: Kolovoza 25, 2014, 10:30:19 prijepodne »
Bice patuljasta, mada je pitanje, kad je uspjela i tolika narasti rast ce ona i dalje. Jer ako joj je korijen (a po svemu sudeci je) dosao do zemlje ispod, onda ce ju jedino malo sirina limitirati, ali ce ici u visinu i zbog sunca.

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #172 u: Kolovoza 25, 2014, 14:59:58 poslijepodne »
Sad vidim da je to po Visu uobicajeno saditi palme u zardinjere. Bolje i tako nego nikako kao pretezno kod mene na otoku.

A kad naraste onda bude ovako  :thumb_up:

Izvinjavam se zbog ovog ubacivanja! Ali napravio sam djir po Visu pocevsi od Komize (nazalost samo preko Google Street-a  :icon_sad:)

Offline F I N K O

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #173 u: Kolovoza 25, 2014, 17:11:46 poslijepodne »
Dobro si učinio,šta ćeš se izvinjavat. Bolje uživo,ali kad ne može onda je dobar i streetview.

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #174 u: Kolovoza 26, 2014, 06:30:25 prijepodne »
A bice valjda i uzivo. Samo kad uspijem jednom naci vremena.

Offline filifero

• Brahea
  • *
« Odgovori #175 u: Rujna 08, 2014, 12:19:08 poslijepodne »
Tek sada vidim tvoju reportažu Finko, ma divota!
Dok u zardinijere sade Chameropse je ok, sporo rastu i nema beda, ali kad stave Washingtoniju...stvarno jadna...
Steta da u Komizi ima manje palmi, ima cak bolju mikroklimu od Visa (Vis je po zimi na buri). Ali zato u Komizi ima punpo stabla citrusa i kad seces glavnom ulicicom skoro da se onesvjestis od prekrasnih mirisa :)
Btw, Finko, moja nona je Komiška ;)

Offline adriano

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #176 u: Rujna 08, 2014, 14:00:04 poslijepodne »
Vecini je KOmiza ljepsa, ali meni je nekako Vis na prvom mjestu. Viski zaljev je ko iz nekog gusarskog filma i osjecaj Visa je nekako ko da nisam u Hrvatskoj nego negdje juznije. Vis je prilicno veliko mjesto i treba bar sat vremena hoda od onog hotela Issa do ceske vile. KOmiza mi je tipicno malo dalmatinsko mjesto, ali isto jako lijepo sa onim brdom Hum u pozadini koje ga stiti od bure. U KOmizi su mi zato ljepse plaze nego u Visu.

Offline F I N K O

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #177 u: Rujna 08, 2014, 22:33:52 poslijepodne »
Tek sada vidim tvoju reportažu Finko, ma divota!
Dok u zardinijere sade Chameropse je ok, sporo rastu i nema beda, ali kad stave Washingtoniju...stvarno jadna...
Steta da u Komizi ima manje palmi, ima cak bolju mikroklimu od Visa (Vis je po zimi na buri). Ali zato u Komizi ima punpo stabla citrusa i kad seces glavnom ulicicom skoro da se onesvjestis od prekrasnih mirisa :)
Btw, Finko, moja nona je Komiška ;)
Imaš pravo,kad poćmu naranće cvast,to je najlipši miris šta postoji. ne znam šta miriše onako dobro. A čija ti je nona,koji nadimak,možda smo i rođaci ? :icon_joy:

Offline F I N K O

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #178 u: Rujna 08, 2014, 22:42:40 poslijepodne »
Vecini je KOmiza ljepsa, ali meni je nekako Vis na prvom mjestu. Viski zaljev je ko iz nekog gusarskog filma i osjecaj Visa je nekako ko da nisam u Hrvatskoj nego negdje juznije. Vis je prilicno veliko mjesto i treba bar sat vremena hoda od onog hotela Issa do ceske vile. KOmiza mi je tipicno malo dalmatinsko mjesto, ali isto jako lijepo sa onim brdom Hum u pozadini koje ga stiti od bure. U KOmizi su mi zato ljepse plaze nego u Visu.
Vis je zanimljiv,veliko misto ko šta kažeš,pogotovo Kut,pun starih kuća,dvora i poploćanih ulićica. I pun palmi,naravno. Komiža je sva na jednom mistu,ali zato puca pogled do Italije,ne znam di imaš bolji osjećaj da si na otoku ko u Komiži.

Offline adriano

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #179 u: Rujna 09, 2014, 01:16:14 prijepodne »
Sigurno. KOmiski zaljev je puno otvoreniji, nego viski.