Ma činjenica je da se srednje temperature rastu. Zagreb ima statistički 36 dana/god tla pokrivenog snijegom (> 1 cm). To se u zadnjih 10 god. vjerojatno niti jednom nije desilo! Hladnoće će se dogodit, u to nema sumnje, samo izgleda rjeđe i ekstremi će biti manji. U Zagrebu ispred kafića u mojoj zgradi već 2. zimu stoje vani dva mala P. canariensisa duljine listova oko 60-70 cm. Posađeni su u tegle, pa im je korijenje posebno izloženo zimi. Prošla zima je bila ekstremno topla pa mi nije biilo čudno da su preživile, ali ove zime je pao snijeg, oko N. Godine je bilo tjedan dana s maglom gdje su min. temp. bile -5, -6 C, a maksimalne dnevne oko -3. Mislim da se u tih tjedan dana temp. nisu popele niti jednom iznad 0 C. Uz to po palmama je pao mokri snijeg i izgledale su jadne i smrznute. Htio sam još poćetkom zime reći gazdi kafića da ih skloni, ali nisam jer me zanimalo kako će proći zimu. Sad ih je samo primakao uz zid zgrade gdje su malo i natkrivene balkonom koji je iznad. Za sad izgledaju dobro i samo su im se osušili sami vrhovi listova (oko 1 cm).
Dva veća canariensisa posađena su u zemlju (ali mislim da su u teglama) ispred jednog kafića (Savska ulica). Dužina listova im je oko 1,6-1,8 m i imaju tek početak formiranog debla. Za sad izgledaju odlično.
Lani su u samom centru grada (Bogovićeva) cijelu zimu ostale vani dvije Washingtonije (ne znam da li Fil. ili Rob.) i izgledale su bez ikakvih oštećenja.