Autor Tema: Trachycarpus da li je mrtav?  (Posjeta: 1680 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline s26mar

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Trachycarpus da li je mrtav?
« u: Travnja 27, 2016, 11:49:30 prijepodne »
Povukao sam centralno koplje mog trachija i ostalo mi je u ruci. GDE je puklo list je bio bele boje, ui kao da je previse vlazan u tom delu. Od lisne mase ima jedan lust koji nije izasao i drugi koji je pola suv.Da li je mrtav i da li moze nekako da se spase?
« Zadnja izmjena: Travnja 27, 2016, 11:51:54 prijepodne od s26mar »
Marko Stankovic

Offline Henoh

• Administrator
Odg: Trachycarpus da li je mrtav?
« Odgovori #1 u: Travnja 27, 2016, 14:33:40 poslijepodne »
Iz opisanog rekao bih da nije. Vidio sam starije slike koje si stavljao, i da zaštita nekada može biti kontraproduktivna kada su blage i vlažne zime. Svoje nisam štitio i nije bilo nikakvih problema. Ono što trebaš učiniti je uzeti neki fungicid i poprskati mjesto gdje je bilo koplje. Možeš i hidrogen staviti unutra i on može djelovati kao fungicid. Zatim pokrij s nečim tu rupu, nekom konstrukcijom, da se unutra ne nakuplja vlaga od kiše. Za mjesec dana bi ti trebao početi izlaziti ostatak tog lista ili koplja, a možda i prije ovisno o temperaturama. Moći ćeš i prstom provjeriti kreće li se išta kroz nekoliko tjedana. Prema veličini tvoje palme do kraja sezone bi mogao imati oko 6-7 novih listova, a onda u sljedeću godinu opreznije sa zaštitom, izbjegavati najlon, i provjetravati palmu jer koliko sam shvatio palma je u vrtu kuće gdje živiš pa si u mogućnosti to raditi.
'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline s26mar

• Washingtonia
  • *
    • Email
Odg: Trachycarpus da li je mrtav?
« Odgovori #2 u: Travnja 27, 2016, 17:52:32 poslijepodne »
Hvala puno na brzom odgovoru
Marko Stankovic