Jeste,imam nekoliko vrsta agava i svima su listovi krti,lako se prelome....isto tako kad se uporedi agava i yucca u broju listova vidi se znatni veći broj listova kod yucce...sve yucce što imam a nisu jako male imaju puno listova...agava dok je manja nema ni približno toliko listova...imam veliku agavu variegatu i ima manje listova od ove yucce na slici....iskreno stablo kod agave nikad nisam video i ne mogu da kažem da to nije istina ali kad vidim yuccu i agavu sigurno ću znati razliku.
Ovaj tvoj opis razlika je za mene totalno 100% tocan....mozda i slika vara, i ja posjedujem bas tu yuccu i agavu, i stvarno su
uzivo "totalno" razlicite, mozda i slika nas sve vara, ona Yonexova je jos malo manja, od tvoje pa i to je.
Ja nemam veze s yucama ali kuzim se malo u agave, kakvi su listovi tvoj recimo "yucca vladimiro" cu je zvat

, yucce imaju
totalno savitljive listova, dok agavu probas savit slomi se, kakva je debljina listova, yucce su kao list papira agave obicno mesnatije tvrde!
Moguce je da je ispod yuce bila posadena agava, pa te zbunilo....a moguce je da imas i neku posebnu vrsticu, pa si sretnik!
Bit ce zanimljivo pratit daljni razvoj.
Ja cu sutra poslikat svoje yuce i agave, bas za usporedbu!
Veliki pozdrav Frane