@Porat da kada je drvo mimoze tamno onako prelazi lagano u neku bordo ljubicastu, kao profesionalci Francuzi koji zive od uzgajanja
mimoza (za kozmeticku industriju) da je puna soka, ono nesto kao "prava je, zdrava, ono u super stanju, najbolje odrzavana, i da je drzana na hladnijem mjestu sto ju je i kao malu vec pripremilo za vanjske uslove.
Da ova moja je posadena 2005, i nikada je nismo previse mazili, u proljece bi i ljeti dobila dvije tri sake gnojiva, onog koje bi bilo priruci obicno gnojivo za ruze, a vode bi dobila jedino ljeti u 7 ili 8 mjesecu iz spine kada sam i ja tamo, inace samo kisa sa neba.
Ono sto joj potice rast, su meni Francuzi objasnili je nakon ili u cvijetanju lomljenje grana, tada postaje gusca i cvijeta jos lude!
Znaci ne ono kulturno rezanje skarama nego doslovce lomljenje grana.
Na prvoj slici pri dnu desno dole se vidi koliko je gusca i sa vise cvijetova tu sam lani kidala grane i lijepo se moze primijetiti razlicitost u gustoci cvijetica.
Ovu siba bura kao luda, nista je ne stiti, i nije joj to bas nesto previse smetalo, njima treba samo dobro propusno tlo da se voda ne nakuplja. Malo je nakrivljena, ali je ove godine planiram dobro podkresati, jer i sada ce biti tesko doci do vrha.
Jednostavno receno prepustena je sama sebi cijele godine.