Autor Tema: Đir po splitskim šoping centrima  (Posjeta: 37207 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Pivi

• Administrator
  • Spol: Muški
Đir po splitskim šoping centrima
« u: Veljače 03, 2008, 14:58:08 poslijepodne »
Bia san ovaj vikend u splitu i malo bacio pogled šta se trenutno nudi u splitskim dučanima koji u svom sklopu drže i biljke.

Od palmi u Peveca ništa osim howee fosteriane i dypsis lutescensa visine oko 1.30 - 1.40m za cca 250 kn...
U emezeti nekoliko kokosa i isto tako u brico storeu. Cijena u emezeze 75 kn dok je u bricu 95.
U bricu se vani nalaze i mnogo Strelitzia reginae za 223 kn.
U dučanu mbm-a u jokera veruda čini mi se da sam vidio onaj tvoj "kaktus" (Euphorbia canariensis) koji si spominjao. E sad ako je to to cijena za visinu od oko cca. metar do metar ipo visine je bila 2200 kn. (sliku nažalost nemam).

kokos u emezeti

kokos u bricu...počeo se sušit...u biti u stvarnosti se već skoro cijeli osušio.

Strelitzia reginae (slika je loša jer nije svijetla bilo).

Mila1

• Gost
Odg: Đir po splitskim šoping centrima
« Odgovori #1 u: Veljače 03, 2008, 15:24:34 poslijepodne »
Brico je uzasno skup a roba stoji li ga stoji umjesto da neke stvari kad vec vide da ne idu rasprodaju.
Pevec je najjeftiniji ali .......

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #2 u: Veljače 03, 2008, 15:36:06 poslijepodne »
Šta ni u mbm-a nema ništa pametnog od palmi, ha?
Ma bricstore je loš, em su skupi em su im biljke u očajnom stanju. Još na početku kada se tek otvorio u Puli imali su Butie capitate, W. robuste i canariensise i to po previsokim cijenama. Sada nemaju skoro ništa od palmi...
« Zadnja izmjena: Veljače 03, 2008, 15:37:47 poslijepodne od Veruda »

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #3 u: Veljače 03, 2008, 15:42:16 poslijepodne »
U mbm-a u Jokera nije bilo ništa specijalno od palmi. Isto koja howea i dypsis lutescens.
Ali to je mbm više onako sa biljkama za uređenje kuće (interijera)... za palme treba ipak otići do rasadnika mbm-a :wink:

Da u brica apsolutno ništa od palmi osim toga jadnog cocosa. Ali nisu ni drugi za pohvalit. 2 uobičajene vrste.
Ali dobro ipak su to centri za "kučne" biljke...gdje bi im sve stalo.
Sreća pa mbm rasadnik ipak ima podosta stvari svih veličina.

Mila1

• Gost
« Odgovori #4 u: Veljače 03, 2008, 15:56:22 poslijepodne »
U tom rasadniku osoblje trebas trazit po pola dana :thumb_down: a nigdje ne pisu cjene tako da mozes unaprijed odrediti tj odluciti se sta bi donio na blagajnu.

Offline akaranus

• Global Moderator
    • Mediterranean gardens and nature
« Odgovori #5 u: Veljače 03, 2008, 16:40:57 poslijepodne »
U rasadniku iza MBM-a (mediterraneo) se da nać zanimljivo-jeftinih stvari.
U njih sam uzeo ovu streliciju za 250kn.

By akaranus

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #6 u: Veljače 03, 2008, 17:24:11 poslijepodne »
U tom rasadniku osoblje trebas trazit po pola dana :thumb_down: a nigdje ne pisu cjene tako da mozes unaprijed odrediti tj odluciti se sta bi donio na blagajnu.

to sa osobljem se slažem.
Ja sam do sada bio 2 puta u mbm i stvarno sam dobio dojam kako osoblje i nije baš "radišno" i ljubazno...Onaj mlađi tip na kasi je ok ali ove šta sam trebao hvatat po dučanu da mi nešto reću se i nisu pokazale najljubaznije.

A šta se cijena tiće palme koje sam ja gledao na svakoj je bila cijena tako da neznam...

Mila1

• Gost
« Odgovori #7 u: Veljače 03, 2008, 20:28:32 poslijepodne »
Ja sam bila davno, valjda su sad vec napisali cjene. A taj rasadnik mediterraneo da nije sa druge strane ceste? Jer nedavno sam se zaustavila u nekom no name rasadniku i bila odusevljena -ljubazni, radisni i usluzni ljudi ali nesto sam trazila sto oni nisdu imali.

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #8 u: Veljače 03, 2008, 20:34:39 poslijepodne »
Produžiš još stotinjak metara od MBM prema Stobreču i stani kod prve okuke-tu su ti vrata sa desne strane,šefica je gđa.Marina jako uslužna, ma dobri su i radnici samo moraju zvati nju na telefon ako je nema za bilo koju biljku pitat cijenu.

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #9 u: Veljače 03, 2008, 20:39:53 poslijepodne »
hmm...to kad gazdu pitaju cijenu onda može jedno bit 300 jednom 500...napamet govorim...
Znam neke koji na taj način posluju (ili su poslovali) pa kad je jedan kupio nešto dolazi 15 dana poslije opet po isto ovaj mu ide znatno skuplje naplatit...
A ovaj mu kaže pa prije manje od mjesec dana sam kupio po 300 (naprimjer)...
Zato treba imat ili itaknutu cijenu ili pc kasu od koje dobiješ račun di vidiš šta si kupio...a ne da ti trgovac jednom reće jednu cijenu a drugi put drugu.

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #10 u: Veljače 03, 2008, 21:51:44 poslijepodne »
Pivi slažem se,vidićeš kad otiđeš tamo izgleda više kao kućna radinost, a ne rasadnik-triba pogodit dan kad je 300kn :rofl:

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #11 u: Veljače 03, 2008, 21:53:55 poslijepodne »
Ma taj mediterraneo...to je od onog tipa tzv. "hortikulturalnog arhitekta"...šta vilama uređuje vrtove i to...bilo u novinama jednom.
Ili griješim?

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #12 u: Veljače 03, 2008, 22:00:56 poslijepodne »
Ne znam, jednom je bila ta Marina koja se predstavila kao vlasnica pari O.K.

Mila1

• Gost
« Odgovori #13 u: Veljače 04, 2008, 01:04:50 prijepodne »
Ja nisam cula za njih a vilama je najbolje prekopavati-kaze jedan dipl.ing da je to jedini nacin da se izmjesa donji i gornji sloj zemlje a da kultivator samo izvrti plitki sloj povrsinske zemlje.

Obaj rasadnik na koji sam ja naletila nalazi se s druge strane ceste od MBM-a.

Offline toto

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #14 u: Veljače 04, 2008, 09:03:59 prijepodne »
U MBM-u se cijene nalaze na pitarima(ne uvijek), ali treba i pitati jer stalno imaju akcije. Trenutno je akcija na L. chiensis i australis koje su spustene i do 60%. Sta se tice brzine i ljubaznosti ja mislim da ovise o znanju kojega nema. Vjerujem da je ljudima kojiput i neugodno da prodaju nesto o cemu pojme nemaju pocevsi od imena. Ali to nije samo njihov problem jer ovisno o zemlji uvoza iste biljke znaju imati razlicita imena.  Ako se dode u glavni MBM u St. obavezno treba traziti Maju. Inace oko MBM-a ima jos cetiri rasadnika.