Autor Tema: Jubaea chilensis  (Posjeta: 141782 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Jubaea chilensis
« Odgovori #345 u: Rujna 21, 2011, 13:27:11 poslijepodne »
treci list ura :sun:
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #346 u: Rujna 23, 2011, 21:09:46 poslijepodne »
jubaea pre i posle zime 2011 u dalasu ostecene ali prezivele jake nema sta

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #347 u: Listopada 26, 2011, 22:20:19 poslijepodne »
Pogledajte ove Jubaee chilensis u prirodnom staništu, negdje u nacionalno parku "La Campana" 100ak km sjeverozapadno od glavnog grada Čilea...

http://www.geographylists.com/chile_campana.html

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #348 u: Listopada 26, 2011, 22:24:52 poslijepodne »
veruda da li ima jubaea u argentini ide mi komsinica uskoro tamo pa sam mislio da mi ako ima tamo neku manju prosvercuje i donese zna li neko nesto o tome

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #349 u: Listopada 26, 2011, 23:08:15 poslijepodne »
Mislim da nema u prirodi, ali vjerujem da ih ima u ponudi po rasadnicima svakakvih veličina i po nižim cijenama nego u Europi...

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #350 u: Listopada 26, 2011, 23:12:31 poslijepodne »
Mislim da nema u prirodi, ali vjerujem da ih ima u ponudi po rasadnicima svakakvih veličina i po nižim cijenama nego u Europi...
hvala veruda ako bude imala vremena da trazi rasadnike mozda ih ima i po prodavnicama cveca u gradu sta mislis ili po nekim pijacama.

Offline franceska

• Jubaea
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #351 u: Listopada 27, 2011, 01:06:35 prijepodne »
Odlicne slikice, ma bas si me doveo na ludu ideeu, zapalit Vrcevan, pa ga zazelenit palmam!  :wink:

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #352 u: Listopada 27, 2011, 12:44:37 poslijepodne »
 :klanjase:
Pogledajte ove Jubaee chilensis u prirodnom staništu, negdje u nacionalno parku "La Campana" 100ak km sjeverozapadno od glavnog grada Čilea...
http://www.geographylists.com/chile_campana.html

Veruda svaka cast za slike, apsolutno prelepo!

@Scalar, obavezno ako naidje na seme nek pokupi. :mrgreen: Bar malo, sveze sigurno lakse klija nego ono sto mi mozemo da kupimo, staro i preprodavano sto puta. :wink:
milka

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #353 u: Listopada 27, 2011, 13:32:57 poslijepodne »
Veruda svaka cast za slike, apsolutno prelepo!

@Scalar, obavezno ako naidje na seme nek pokupi. :mrgreen: Bar malo, sveze sigurno lakse klija nego ono sto mi mozemo da kupimo, staro i preprodavano sto puta. :wink:
nema sanse da nadje seme u prirodi zrelo u argentini sad tek pocinje leto jedino da nadje gde se prodaju semena ili neku malu jubaea da mi prosfercuje ako nadje

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #354 u: Listopada 27, 2011, 13:50:40 poslijepodne »
I ako nađe staro sjeme,ako je čitavo,nema rupe gdje bi trebala izaći klica,neka ga pokupi,sigurno je dobro,pa zar nekima ne treba i dvije godine da proklijaju.Trebalo bi malo pročačkati po travi ili ispod uvelog lišća,ima ih sigurno dobrih.Zar nije sad došlo sjeme u prodaju,vjerojatno friško,a vjerojatno je i došlo iz Južne Amerike?Neznam koliko treba jubaei da sazrije,ali kod puno palmi treba i godina dana da sjeme sazri.
bvb

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #355 u: Listopada 27, 2011, 13:56:28 poslijepodne »
I ako nađe staro sjeme,ako je čitavo,nema rupe gdje bi trebala izaći klica,neka ga pokupi,sigurno je dobro,pa zar nekima ne treba i dvije godine da proklijaju.Trebalo bi malo pročačkati po travi ili ispod uvelog lišća,ima ih sigurno dobrih.Zar nije sad došlo sjeme u prodaju,vjerojatno friško,a vjerojatno je i došlo iz Južne Amerike?Neznam koliko treba jubaei da sazrije,ali kod puno palmi treba i godina dana da sjeme sazri.
neznam trava da li jubaea i raste u argentini i kojih tamo palmi sve ima u prirodi recicu joj ako nadje sta od semena ispod palmi neka pokupi pa cemo videti mada se ona ne razumeu palme koja je koja.

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #356 u: Listopada 27, 2011, 14:02:59 poslijepodne »
A sto se tice "svercovanja" zivih biljaka, mislim da nikako ne bi trebala to da stavlja u torbu jer moze da placa kaznu ako otkriju. Ja sam u avion unosio samo sa sobom koliko mogu, par pelcera oleandera i malo vodenih palmi prosli put i sve je bilo u redu. Samo ne sme sa zemljom i da stoji u vodi, moras da ih uvijes u neku vlaznu salvetu. Trpanje palme u torbu nije bas pametno, ali ako bi to komsinica uradila za tebe, nek proba. :thumb_up:
milka

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #357 u: Listopada 27, 2011, 14:04:41 poslijepodne »
A sto se tice "svercovanja" zivih biljaka, mislim da nikako ne bi trebala to da stavlja u torbu jer moze da placa kaznu ako otkriju. Ja sam u avion unosio samo sa sobom koliko mogu, par pelcera oleandera i malo vodenih palmi prosli put i sve je bilo u redu. Samo ne sme sa zemljom i da stoji u vodi, moras da ih uvijes u neku vlaznu salvetu. Trpanje palme u torbu nije bas pametno, ali ako bi to komsinica uradila za tebe, nek proba. :thumb_up:
ma sve bi uradila za mene :gy:

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #358 u: Listopada 27, 2011, 14:10:57 poslijepodne »
:rofl:
Ne zaboravi da ima jos zanimljivih palmi, sigurno moze svasta da se nadje. :icon_mrhappy: Ali kad bi bilo negde seedling-a jubaee na cupkanje, uff... milina. :wink:
« Zadnja izmjena: Listopada 27, 2011, 14:11:09 poslijepodne od Yonex »
milka

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #359 u: Listopada 27, 2011, 14:14:13 poslijepodne »
:rofl:
Ne zaboravi da ima jos zanimljivih palmi, sigurno moze svasta da se nadje. :icon_mrhappy: Ali kad bi bilo negde seedling-a jubaee na cupkanje, uff... milina. :wink:
ma moze i na cupkanje a jos bolje i sa podeljenim listovima manje videcemo sta ce naci moram da joj dam slike palmi i nazive pa sta nadje .