Autor Tema: Jubaea chilensis  (Posjeta: 161712 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline bukezi

• Brahea
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Jubaea chilensis
« Odgovori #645 u: Siječnja 30, 2013, 20:08:17 poslijepodne »
e tako sam i ja mogao da nadjem neku sliku na netu od ogromnog sabala i da kazem "vidite ljudi ovo vam raste kod mene u Subotici na severu backe ili ovo je moj deda doneo iz amerike"  :icon_mrhappy:
USDA Hardiness Zones 7a/7b
AHS heat zone 7

Offline AlekLO

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #646 u: Siječnja 30, 2013, 20:09:44 poslijepodne »
Ako je tacno a tacno je,,ja bih zabranio logovanje takvima,,,,,,bezobrazluk!!!

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #647 u: Siječnja 30, 2013, 20:20:39 poslijepodne »
Olakotna okolnost je da je marko mlad dečko i da se nadam da će iskreno izvinit jer vidim da voli palme i egzote, bila bi šteta da se odmah banira...

Ali sada su pravila igre jasne i ima se 0% tolerancije na ovakve lažnjake ubuduće...

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #648 u: Siječnja 30, 2013, 21:07:49 poslijepodne »
Neznam sta mu to treba da laze da je njegova palma ja volim da je moja pa makar bila i 20 cm ali je moja,danas ne mozes nikom verovati.Neznam kako ce se on osecati posle ovog otkrica,ali ja znam kako sam se ja osecao posle one moje price o krasnodarkama i slika koje sam postavio o njima i raznih sumnji u vezi njih jer ih tamo nigde nisu uspeli pronaci  slike sam dobijao od drugog i objavljivao ovde na forumu kad bolje razmislim nije nikom verovati jeste da znam tog coveka, al to bi bio taki blam za mene da se ispostavilo da je to laz i da su slike ko zna od kuda.Zato vise necu nista objavljivati dok svojim ocima ne vidim da nebi ispalo da sam lazov i falcifikator.
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline RONY44

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #649 u: Siječnja 30, 2013, 21:43:58 poslijepodne »
pozdrav,zanima me kad plava jubea dobije svoju pravu boju???(srebrenu)
hvala

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #650 u: Siječnja 30, 2013, 22:39:57 poslijepodne »
Good job team! :cool:

RONY to se desi kada podeli listove i krene da se deblja onako lepo, do tada svasta moze da joj se desava pa da listovi budu cak i zuti. Kada se palma ustabili i kada krene punom parom da raste onda dobija karakteristike koje imaju i sve "odrasle". Za jubaeu je to negde oko 15-ak godina, ako se ne varam. Mada ako joj pruzis sve uslove mozda dobije tu boju i pre, cim podeli skroz listove. (Vvo sam pricao za plavi varijetet, a sad za tu srebrnkastu nijansu ne bih znao. Kod nekih se ni ne pojavi koliko god bile velike.)
« Zadnja izmjena: Siječnja 30, 2013, 22:59:45 poslijepodne od Yonex »
milka

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #651 u: Siječnja 30, 2013, 22:58:25 poslijepodne »
JA SE ISKRENO IZVINJAVAM SVIMA. JAKO MI JE ZAO ZA OVO STO SAM UCINIO. ZNAM ZNAM UCINIO SAM JAKO GLUPU STVAR A NISAM MISLIO NA POSLJEDICE. JAKO OBOZAVAM PALME I EGZOTE VJEROVATNO ZATO I TA LUDOST O JUBAEA C. JOS SE JEDNOM IZVINJAVAM I JAKO MI JE ZAO. AKO ME BANUJETE ZNAM ZASTO SAM SAM KRIV. A VI ODLUCUJETE NE JA. IZVINJAVAM SE SVIMA PUNO  :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad:

Offline AlekLO

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #652 u: Siječnja 30, 2013, 23:14:00 poslijepodne »
Druze ljudski je prastati,ali nisi ti mali,imas 17 godina i morao bi znati da ne treba lagati tj.izigrati necije verovanje.....to nisi smeo nikako uraditi..to se odnosi i na kucno vaspitanje...Ne smemo se ovako zanositi....Ovde su ljudi koji ti mogu pomoci oko nabavke semena,klijanaca i najbitnije, -mogu ti dati savete oko uzgoja egzoticnih ali i domacih vrsta...Toliko od mene.....

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #653 u: Siječnja 30, 2013, 23:20:08 poslijepodne »
znam i shvatam, to me najvise i boli, sto me je nekoliko ljudi pitalo za sjeme jubaea c.  :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: . tim ljudima se najvise izvinjavam  :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad:

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #654 u: Siječnja 30, 2013, 23:51:10 poslijepodne »
ko priznaje pola mu se prasta mlad je decko voli palme a i dobru je reportazu palmi u trebinju napravio popravi ce se on hteo je da nas sa palmom impresionira, daj te sansu  :wink:
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline Ivan1986

• ex knight_errant
  • Phoenix
  • *
« Odgovori #655 u: Siječnja 31, 2013, 01:14:20 prijepodne »
Što bi u Americi rekli "Show must go on"
“Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!”

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #656 u: Siječnja 31, 2013, 01:22:06 prijepodne »
Ovakvo ponašanje definitivno nije korektno i narušava ugled i vjerodostojnost foruma. Slažem se da ovakve stvari treba najoštrije sankcionirati, no Marko je još mlad pa smatram da mu treba pružiti drugu priliku, ipak se vidi da ga zanimaju biljke i da želi naučiti više o njima. Vjerojatno nije imao nikakve loše namjere već je samo želio privući pažnju, ali na potpuno pogrešan način.
USDA zone: 7a

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #657 u: Siječnja 31, 2013, 01:27:19 prijepodne »
Ovakvo ponašanje definitivno nije korektno i narušava ugled i vjerodostojnost foruma. Slažem se da ovakve stvari treba najoštrije sankcionirati, no Marko je još mlad pa smatram da mu treba pružiti drugu priliku, ipak se vidi da ga zanimaju biljke i da želi naučiti više o njima. Vjerojatno nije imao nikakve loše namjere već je samo želio privući pažnju, ali na potpuno pogrešan način.

hvala palmofan  :thumb_up:. to sam i htio privuci paznju i jako mi je zao zbog tog nacina na koji sam to uradio, a istina je palme i egzoti me jako zanimaju, ali i u drugu ruku shvatam da sam narusio ugled foruma, i kod mnogih clanova stekao negativan dojam ali se nadam da cu to sve nadoknaditi  :icon_neutral:
« Zadnja izmjena: Siječnja 31, 2013, 01:29:28 prijepodne od markotb »

Offline janci

• Jubaea
  • *
« Odgovori #658 u: Siječnja 31, 2013, 13:35:51 poslijepodne »
Lepo je sto si priznao potrudi se da to vise ne ponovis  :thumb_up:

Offline markotb

• Cocos nucifera
  • *