Zdravo ponovo svima. Citam, naravno, nove odgovore sa vremenom na vrijeme ovde, ali posto zimus nema nesto posebito, sem nekih sitnica u vezi sa moim palmama, koristim tu priliku da se javim u toj temi o mojoj omiljenoj vrste - Jubaea :)
Prilikom dwe nedelje nazad sam dopio i posadio jos jednu, evo joj slike.

Starijq, vec "veteran" ove zime, prezivjela je bez ikakvih ostecenja u kutiji od EPS-materiala(zvani "Fibran" - neznam dali to vam nesto govori, ekstrudirani polistiren, ako se ne varam).
Moram obileziti, da je kod nas ova zima nije bila uopste nesto posebno - imalo je samo nekih nekoliko dana u sredini decembra sa nizih temperatura, pri tome je absolutna minimalna ove sezone bila -12 C.
Sijecanj i ovaj mjesec su odnosno 1.5 i oko 2 stepeni iznad norme, prakticno mraz kod mene nije bilo od 12 februara, sta govori samo po sebi.
Slika stare" Jubaee stavicu verowatno sldedece nedelje, posto je jos u box-u. Ne zbog eventualnih mrazeva, kojih vec sigurno nece biti, a da se nebi suvise zalivala ot kisa, koji ovih dana padaju u prevelikim kolicinama na severozapadu nase zemlje.