Pozdrav, molila bih pomoć nekoga tko se kuži u smokve.
Imam u vrtu smokvu staru par godina, ove godine je prvi put rodila, ima zelene plodove, i sve je bilo super do prošlog tjedna kad je počela gubiti unutarnje listove, listovi žute i otpadaju, ostali su samo oni pri samom vrhu grane. Sa korom debla je sve u redu, grane su u redu, plodovi se drže, a lišće pada. Budući da su bile ekstremne vrućine zadnjih 2 tj mislila sam da je možda radi toga, makar zalijevala sam ju svaki dan ko i cijeli vrt...tako da je nemoguće da je zbog suše...da li može biti da je zbog pretjeranog zalijevanja to otpadanje lišća??
Na otoku sam, i nikoga nije bilo zadnje 2 godine, i sve je odlično opstalo u vrtu i bez zalijevanja, pa tako i ta smokva, a sad kad ju mazim i pazim pada joj lišće :( Da li da ju prestanem zalijevati ili da ju još jače zalijevam? Susjed kaže da nitko okolo nema problema s tim, da su drugima smokve zelene i dobro se drže i da ako pada lišće da joj fali vode...a opet ja ju zalijevala svaki dan ne može joj falit vode...zbunjena sam i ne znam što da radim...
Za prvu sam pokupila svo lišće i maknula ga, za slučaj da nije neka bolest,,,makar sumnjam jer izgleda zdravo, ne izgleda kao da ju je napala bolest...
Hvala unaprijed :)