Autor Tema: Đir po beogradskim šoping centrima  (Posjeta: 8051 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
  • Spol: Muški
Odg: Đir po beogradskim šoping centrima
« Odgovori #15 u: Ožujka 18, 2008, 14:06:59 poslijepodne »
Palme koje se prodaju kao "Areca" su svuda gde sam video Dypsisi. Zasto ih ljudi tako zovu, ja stvarno ne znam, ali sigurno nije Areca catechu, prvo zato sto je seme drugacije, a drugo zato sto se i palma razlikuje. Osim toga, Areca catechu zahteva mnogo vise vlage od D. lutescensa i nikako nebi bila dobra kucna palma.

Cene su i ovde jako velike, ona Yucca rostrata sa jedne od mojih slika kosta cak 3000 kn!  :shocked:  :icon_mad:
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #16 u: Listopada 14, 2010, 21:15:12 poslijepodne »
Danas sam svracao u garden centar u Beogradu tuga da te uhvati nista zivo nema od palmi bolje da ga zatvore jer nicemu ne sluzi strasno izgleda i pazno.
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #17 u: Studenoga 04, 2010, 13:06:32 poslijepodne »
Ja sam upravo sad bio u Garden Centru u Zemunu, i zaista nemaju nista od palmi i ostalih egzota.Samo mali Dypsisi, Chamaedore-e, po koja mala Washingtonia, oni veci Dypsisi i Kentie su po 5000din, a u ocajnom su stanju...  :icon_sad: Nedaleko od tog Gardena se nalazi i Gardenia, to je u principu mali staklenik sa vrtnim biljkama, ali se moze naci i po koja palma.Ima par vecih Trachy-a, Washingtonia i P.canariensisa, i dosta Dypsisa, Kentia i Chamaeropsa razlicitih velicina.Sve palme su zdrave i lepe jer osoblje zna sa cime ima posla, ali zato su im cene nenormalno visoke-npr. Trachy koji tek treba da razvija stablo kosta 1300 din sto je previse.Jednostavno mi se ne daju te pare za biljcicu visine pola metra...  :icon_mad:
milka

Offline dalmatiansoap

• Global Moderator
« Odgovori #18 u: Studenoga 04, 2010, 13:10:09 poslijepodne »
Kakav je odnos dinar/kuna? Ili možda da je svima jasnije, koliko je to € :misli:?

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #19 u: Studenoga 04, 2010, 14:40:21 poslijepodne »
Evo za ove vece Dypsise i Kentie sto su po 5000 din to ti dodje 50 evra, a nisu u nekom zavidnom stanju.
A ovaj mali trachy u Gardeniji :icon_mad: od 1300 din ti je 13 evra, sto je po meni mnogooo...
milka

Offline Zexland

• Jubaea
  • *
    • Z&Z Design Studio
« Odgovori #20 u: Studenoga 14, 2010, 22:34:47 poslijepodne »
ali zato su im cene nenormalno visoke-npr. Trachy koji tek treba da razvija stablo kosta 1300 din sto je previse.Jednostavno mi se ne daju te pare za biljcicu visine pola metra...  :icon_mad:

Naravno da im neces dati pare  :sretan: jako su bezobrazni !

Na sajmu cveca na ( Trg Nikole Pasica) znas kakvih Trachyja je bilo za 25 eura ! Veci su nego oni moji u vrtu...plus izbor palmi kod g-dina Milenka iz Sremskih Karlovaca !

Ja bojkotujem oba ta Garden Centra u Beogradu, upravo zbog cena.
http://www.zizstudio.com

USDA zone for Zexland: 7b/8a
---------------------------------
Aps. minimum in last 25 years: -18c
Aps. maximum in last 25 years: +47c

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #21 u: Studenoga 14, 2010, 23:29:41 poslijepodne »
Pa i ja kao bojkotujem ali povremeno opet svratim da vidim da li imaju nesto sto ipak vredi kupiti... tako sam jednom prilikom za 300 din. (oko 25 kn) kupio Livistonu australis.
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline Zexland

• Jubaea
  • *
    • Z&Z Design Studio
« Odgovori #22 u: Studenoga 15, 2010, 21:31:53 poslijepodne »
Da to je jeftino za Livistonu :sretan: a ja ti sada samo jurim Trachyje i Sabale  :sun:

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #23 u: Studenoga 16, 2010, 07:16:09 prijepodne »
Ma nema nista u ovim nasim prodavnicama, najbolje to preko interneta da narucis, ispadne najjeftinije-dobijes uglavnom najbolje...ovde kod nas samo po koja washingtonia, livistona, male c.elegans, dypsisi, kentie, a ima i cocos nucifera dosta samo sto one samo u plasteniku mogu da opstanu nakon sto ,,pojedu'' sve iz oraha... :thumb_down:
UzAs...  :icon_sad:
milka

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #24 u: Prosinca 27, 2010, 15:03:35 poslijepodne »
Danas opet bio u GC u Zemunu i Gardeniji koja se nalazi u blizini, nemaju ama bas nista! :icon_mad: Samo howe-e i arece male i to je to... samo napunili prodavnicu ukrasima i jelkama za Novu Godinu, od biljaka nista sem aranzmana i ruza...  :icon_sad:
milka

Yucca

• Gost
« Odgovori #25 u: Prosinca 27, 2010, 15:20:54 poslijepodne »
Danas opet bio u GC u Zemunu i Gardeniji koja se nalazi u blizini, nemaju ama bas nista! :icon_mad: Samo howe-e i arece male i to je to... samo napunili prodavnicu ukrasima i jelkama za Novu Godinu, od biljaka nista sem aranzmana i ruza...  :icon_sad:

Lol. Pogledaj kroz prozor.
a vrtni centri...Biznis je to...borba za opstanak...
ranije sam gotovo pa bio "ljut" zbog nemogucnosti kupovine proizvoda u svome gradu (ne mislim samo na palme, lista proizvoda je podugacka)...sad kad skontam, sve su to neke stvari za uzak krug potrosaca, a generalno gledano, svi ovi gradovi ex-yu su relativno mali + niska kupovna moc rezultiraju nedostatkom specijaliziranih trgovina....

Offline Zexland

• Jubaea
  • *
    • Z&Z Design Studio
« Odgovori #26 u: Prosinca 28, 2010, 15:58:39 poslijepodne »
Tako je.

Logicno je da ce MBM marketi na Jadranu biti daleko snabdeveniji sa raznim vrstama palmi, jer vecina moze da se sadi napolju...dakle postoji traznja i ponuda adekvatna tome.

U Beogradu ljudi i dalje ne znaju da recimo Trachy moze da opstane u nasim vrtovima...i jednostavno niko ga i ne trazi...polako ali jako polako i sitidljivo ljudi su poceli da se upoznaju kod nas sa ovom informacijom...od usta do usta i saznace se pa ce u dogledno vreme i u Garden centrima kod nas moci da se pronadje Trachy ok velicine za 30-50 evra po komadu, a ne kao sada za 200-300 evra i to ako da ima u ponudi, sto je precenjeno naravno ...

Ma ziveo nas Milenko iz Sr. Karlovaca ! Da nema njega ne bi mogli skoro nigde da nabavimo Trachyje kod nas  :icon_lol:

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #27 u: Prosinca 28, 2010, 16:01:18 poslijepodne »
Tako je zex .
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline Zexland

• Jubaea
  • *
    • Z&Z Design Studio
« Odgovori #28 u: Travnja 16, 2011, 00:12:50 prijepodne »
Yucca i ja smo posetili rasadnik Pistoia Piante, na Novom Beogradu  :sretan:  :thumb_up:
U zivotu nisam video vece stablo Muse basjoo  :shocked: ali snimili smo da ih vlasnici stite...

Asortiman dobar, cene onako...ima da se nadje za svakog ponesto....nismo sve uslikali, rasadnik preferira dosta starije primerke raznog mediteranskog rastinja...komentarisali smo bas da za 1000-2000 evra se moze napraviti solidno opremljen mediteranski vrt bukvalno preko noci, jer ima dosta , bas dosta vrsta raznog bilja u poodmaklim godinama...

Uglavnom Grandiflore, Yucce, Muse, razne vrste cetinara, ukrasnih grmova ( Yucca bolje zna latinske izraze )...itd.

Nazalost ovi Trachyji izgleda nisu imali srece  :thumb_down:

Vise informacija na :

http://www.pistoiapiante.it/lang/ser/index.php

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #29 u: Travnja 16, 2011, 12:03:31 poslijepodne »
Ne čini mi se loše. Ovo je najbolja ponuda koju sam vidio u Srbiji do sada, naravno pored g. Tešije za palme iz Srijemskih Karlovaca  :thumb_up: Izgleda da im je većina toga ostala vani zimi, barem po stanju u kojem su.
'Mediteran kakav je nekad bio'