Autor Tema: Agave  (Posjeta: 277509 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline hobotnica

• Phoenix
  • *
  • Spol: Muški
    • http://www.vaderkanalen.se/?#/lan.skane/orter.burloev
Odg: Agave
« Odgovori #150 u: Ožujka 28, 2009, 19:10:03 poslijepodne »
Cijelu zimu je provela pod lampom kao i ostali egzoti koje imam,
upravu si za nekoliko dana ima sve to da ide u vrt!
I ovdje se vec uveliko osjeca proljece  :sretan:,
brinu me jos jedino povremeni nocni minusi,ali radovi u mom vrtu su vec u toku...
Lavanda,Yucca rostrata,lovor su vec tamo  :icon_mrhappy:
« Zadnja izmjena: Ožujka 28, 2009, 19:11:12 poslijepodne od hobotnica »

Offline dalmatiansoap

• Global Moderator
« Odgovori #151 u: Travnja 07, 2009, 20:23:17 poslijepodne »
Jeli se mogu, u stvari na koji način agave uzgojit iz sjemena?
Kada se i kakvo sjeme kupi?
 :thumb_up:

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #152 u: Travnja 07, 2009, 21:18:01 poslijepodne »
Nisam osobno pokušavao, ali sam prema dosta izvora  sa interneta došao do ovoga:

Sjeme Agava nije teško natjerati da proklijaju. Sjeme je potrebno rasuti po zemlji (ili kupljena za kaktuse ili obična pomiješana sa pijeskom). Lagano ih pritisnuti u zemlju i prekriti tankim slojem (cca. cemntimetar) zemlje te zatim poprskati vodom. Sjeme je potrebno držati na temperaturi između 25-30°C, a zemlju umjereno vlažnom i već za otprilike 2 tjedna počet će klijati agavice.

A kupiti sjeme možeš preko raznih internet firmi kao npr. http://www.rarepalmseeds.com/small.shtml#3

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #153 u: Travnja 10, 2009, 18:34:45 poslijepodne »
Mala agava americana "Mediopicta alba" se izgleda primila, krenula je lagano izbacivat listić iz sredine  :icon_joy:

Offline penJ.

• Phoenix
  • *
« Odgovori #154 u: Travnja 13, 2009, 17:43:46 poslijepodne »
Agave isthmensis???? Meni lici na nju...

Offline ANCHI

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Ženski
    • Email
« Odgovori #155 u: Travnja 21, 2009, 20:30:55 poslijepodne »
Hej! Jel zna netko gdje se u HR može kupiti agave americana mediopicta alba, kod nas na području ZG nema šanse.
Ili ima netko za pokloniti. Dajte se javite. Sestra mi ima ročkas 02.05. pa da ju iznenadim, pleeeeease!
Anchi

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #156 u: Travnja 21, 2009, 21:11:40 poslijepodne »
Ima ih u Puli u jednom rasadniku dosta velike po 550 kuna. Po meni preskupo, ali ako te zanima mogu ti preko pp poslati ime rasadnika.

Ja nemam osim ove male pa ako se potpuno primi i preživi ovu narednu zimu mislim da bi mogla dovoljno narasti da krene sa izbacivanjem malih agavica...ako ne naredne godine onda sigurno za 2 godine.

Offline ANCHI

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #157 u: Travnja 21, 2009, 21:49:02 poslijepodne »
Da, to je definitivno pretjerana cijena. Ali ako ti nije problem pošalji mi ime rasadnika, da pitam dal će nabaviti manje.
Dala bi ja i tu lovu, ali sam razočarana, dosta veeelikih kaktusa mi je propalo ove zime,a koštali su isto čitavo bogatstvo, tako da trenutno ne dam tu lovu.
Hvala puno!
Anchi

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #158 u: Travnja 26, 2009, 22:18:36 poslijepodne »
Samo da prebacim ovu sliku iz jedne druge teme da se ne izgubi.

Ovo je največa Agava americana "marginata" koju sam ja vidio u Puli

Offline ANCHI

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #159 u: Travnja 29, 2009, 17:13:59 poslijepodne »
Veruda, molba i pitanje. Zvala sam u Istrasjeme i imaju tri cca. 80-100cm, u ponedjeljak je cijena bila 480kn, a danas 450kn, za crknuti od smijeha. Sada ti mene zanima kako se tebi čine te agave, jesi li ih vidio u zadnje vrijeme? Ja bi uzela jednu na neviđeno, tako da si mi ti jedina osoba koje mi može dati informaciju. Htjela sam da mi ju slikaju jer one uopće ne znaju da li je to ta agava, jedino što znaju je da ima bijelu crtu po sredini. Ali nema nitko tko bi sliku poslao mailom. Ako si u prilici daj ih, molim te, pogledaj. Žena mi je rekla da imaju mladice, bojim se da mi nije rekla to samo zato što sam rekla da je to uvjet da ju kupim, jer mi je to previše love ako je samo jedna. Šta ti misliš? Ja bi tražila Overseas Express da mi to dovezu, jer trenutno nisam u mogucnosti ići po to. Hvala!
Anchi

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #160 u: Travnja 29, 2009, 17:21:36 poslijepodne »
Pričekaj do petka, možda padne cijena na 400kn  :rofl:

Pokušat ću ti poslikat ovih dana, samo nisam siguran da ću stiči prije početka sljedećeg tjedna jer rade samo do 16 sati, a ja sam zauzet do tada. Ajde pokušat ću to obavit što prije. Agave po sjećanju od prije mjesec dana izgledaju ok i imaju mladice (neke više a neke manje), drže ih u nekom stakleniku i ipak mislim da su nešto manje od tih 80-100cm. Problem je u tome da oni nemaju blage kakve su to Agave i kako se zovu tako da se nadam da me neće puno šetati ako su ih premjestili iz onog staklenika...

Offline ANCHI

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #161 u: Travnja 29, 2009, 17:36:25 poslijepodne »
Hvala ti puno!
I nemoj se brinuti, kada stigneš, nema veze. Ionako je u petak praznik. Rekla je da je sa teglom oko 80-100cm. Obavezno mi pogledaj te mladice i da im nisu listovi potrgani. Ako uspiješ slikni ih. Hvala još jednom, ne bi te gnjavila, ali one su totalno smušene,a cifra nije mala.
Anchi

Offline ANCHI

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #162 u: Travnja 30, 2009, 09:35:43 prijepodne »
Hej! Ma zamisli! Zovem danas HP Express i Overseas Express i ne prevoze biljke, HP možda i bi, ali da je zapakirana u kutiji, ali to nema šanse zapakirati,a i tako bi ju u transportu mogli oštetiti. Koma! Morati ću naći nekog privatno ili ću naći ove vozače kamiona koji su na toj relaciji. Ili ću sama, već bi ja zaprašila, ali ne mogu od posla i od malog djeteta. Prije bi iz Afrike nešto dovezla, nego iz ove HR. 
Anchi

Offline ANCHI

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #163 u: Svibnja 04, 2009, 15:40:35 poslijepodne »
Hej, Veruda!
Javljam ti da nije bitno ako ne stigneš otići u rasadnik, dogovorila sam danas da mi rasade 3 malene pa će mi ih dofurati kolega sljedeći tjedan dok će ići na teren. Tako da se nemoj truditi. Hvala puno i oprosti što sam te gnjavila.
Anchi

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #164 u: Svibnja 04, 2009, 19:35:56 poslijepodne »
Ajde super, dobro da su ti izašli u susret.