Glede orezivanja agave, bio sam prisutan dok su ljudi iz odrzavanja u sklopu hotelskog kompleksa gdje je fotka snimljena, orezivali agave, rekli su mi da svaku vrstu agave rezu tako, a glede zaljevanja istina je da se svaki dan sve zaljeva. U susjedstvu u Savru ima jedna agava Americana koje je visine sada oko 1.8 m i gledao sam bas kad bi joj se svi donji listovi orezali, bila bi jos deblja nego ova na slici. Cijela stvar mi izgleda vrlo prakticna, jer i na mojima koje su dosta manje, more listova lezi po zemlji i onda trunu bas u predjelu koji lezi na zemlji, vjerojatno rezanjem odozdo ju se potice da raste vislje. S druge strane uvijek kod nasih s oprezom moras prilaziti jer postane siroka, zauzma mjesta, djeca se lako mogu ozljediti.
Trava, glede Hyphaene thebaica u Egiptu, moram priznati da mi je tesko reci, malo sam pregledao stotine fotki koje sam napravio po Egiptu, ali nisam ju bas primjetio, ali to i nije neko cudo, jer Egipat je doslovno prepun i raj za palme. U dolini Nila 90% svih stabala cine razne vrste palmi koje ocito tamo same rastu. Prosao sam i nekih 400 km pustinje ali se nesjecam da sam vidio Hyphaene thebaica.
Nazalost vrlo rigorozni carinski zakoni su me odgovorili od nekog masovnijeg skupljanja sjemenja i nosenja, tako da sam uspio donjeti samo friskog sjemena Phoenix Dactilifere koje je je vec u zemlji (klijalistu pod folijom), ali ce mo vidjeti hoce li ista izaci s obzirom na moje sve prethodne neuspjehe.