Pozdrav Iris! I ja kazem da tvoj vrt ima potencijala da bude fenomenalan,ti vrtovi u vise nivoa su uvek posebno zanimljivi!
Takodje,slazem se da su telefonski i elektricni stubovi u celom ambijentu najgora stvar i da obavezno moras naci nacin kako ih zamaskirati!
Postoji veliki broj puzavica koje bi mogle resiti problem,samo ne znam da li bas to smes raditi! Ipak,ni ovo ti nije resenje pa zato vidi oko toga sta ces!
U svakom slucaju izbgavaj agresivne puzavice poput wisterie da onda zaista ne bi bilo problema!
Ne znam kakva je tecoma koju ti predlaze akaranus,mada mi se cini da sam cuo bas za nju da je mnogo teska!
Ja bih ti zato predlozio
klematis-on je potpuno neinvazivan i nemasvan,a opet prelepo cveta!
Jedini problem je to sto je listopadan i sto se u prolece reze,tako da bi opet neki deo godine gledala gole stubove!
Sto se tice ostalih biljaka ti na Mediteranu zaista ne moras gledati zimsko sivilo!
Uz pregrst
zimzelenih liscara,kakvi su lovor,maslina,magnolia grandiflora,pieris,eonimus,mimoza,stabla citrusa i
cetinara poput cempresa i borova,imas veliki izbor palmi koje mogu trpeti hladnocu!
Minuse koje si ti navela bez brige mogu podneti
phoenix canariensis,trachycarpus fortunei,chamaerops humilis,brahea armata,butia capitata,sabal palmeto,washingtonia filifera,jubaea chilensis i jos niz drugih palmi!
O svim tim vrstama mozes procitati na ovom forumu,koji zato i postoji!
Uz
palme sigurno ces naci mesta za
yucce,kaktuse,agave i banane!
Pozdrav i praticemo te u radu i deliti savete ako treba!