Bio sam na kratko u Drnišu sa 29. na 30.12. U Kninu kroz koji sam prošao puhala je vrlo jaka bura, u Drnišu je bilo mirno, na trenutke bi zapuhao jedva lagani povjetarac.
Drniš inače ima slabe bure što ponekad nije dobro, jer ako je vedro i mirmo to su obično vrlo hladne noći. Tako je bilo i sada, na digitalnom termometru minimalna temperatura te noći -7,8 C! Termometar sam postavio nekako u koso na jedan kameni zidić, oko 1 m iznad tla tako da to baš nije po propisu, ali vjerojatno nije neko veliko odstupanje.
Zanimljivo da nije bilo ni traga od mraza na travi i biljkama, valjda zbog vrlo suhog zraka. Pretpostavljam da su i noći prije te bile hladne jer je bura u Drnišu prestala puhati već dva dana prije.
Kako sam došao kasno samo sam zamotao W. filiferu i B. capitatu u agro foliju, ali nisam dobro zavezao i učvrstio tako da je do jutra spala. Uglavnom na nezaštićenoj W. filiferi i Butii nisu se vidjela baš nikakva oštećenja. O zaštiti i eventualnim oštećenjima od zime ću u drugoj rubrici, ali kako je rekao Veruda, čini mi se da biljke bolje podnose ovu 'suhu' hladnoću, i nadam se da se neće naknadno pokazat neka veća oštećenja.