Znam da se često ponavljam, ali jednostavno sam morao iskoristiti ovako dobar dan kao danas za boravak u prirodi (tmax 12.5°C) i poslikati trenutno (zimsko) stanje palmi. Tu na moru možemo slobodno reći da smo na pola zime jer već krajem veljače (2. mj) se itekako osjeti dašak proljeća.
Vrag mi nije dao mira i valjda potaknut ovakvim toplim vremenom krenuo ja u proljetno uklanjanje listova sa Phoenixa, nisam ga više mogao onako gledati sa granama na podu. Mislim da mu ništa neće biti zbog toga...

Moja "pozer" robusta se odlično drži. Samo da ne bude u nastavku zime više jakih prodora :moli:

Filifera, uz staru boljku (žutenje starijih listova) nije ni trepnula na vrlo jaku buru i dosta dug period jutarnjih niskih temperatura.

Trachycarpus latisectus je odahnuo povratkom blažih temperatura. listovi su malo platili danak buri.

Butia eriospatha je odlična palma, zadovoljan sam kako podnosi trenutne uvjete

I pogled susjedu preko žice, ova dva P. canariensisa posađena su u isto vrijeme iste veličine. Razlika je jedino u tome što je jedan bio posađen u rupu u koju se bio tada bacao kompost (ostaci pokošene trave, lišće, granje, ostaci salate...)