Iako u kultivaciji mogu izgledati znatno drugačije i imati različitu brzinu rasta, u svojim staništima pa i kašmirska forma, čija jedina meni poznata slika postoji na stranicama rarepalmseedsa, izgledaju gotovo identično. Šteta što Gibbons i Spanner nisu makar malo pobliže rekli lokaciju od kuda je sjeme te kašmirske forme (This compact form of Nannorrhops comes from western Kashmir in the foothills of the great Karakoram Range...It grows here at altitudes around 1500m (4900 ft.) in a region that receives distinctly more rainfall than other areas of its natural distribution and that experiences snow and severe freezes in winter.). Ovako napisano svakog bi zagolicala mašta, ali treba isto tako znati da dijelovi Kašmira (a vjerojatno je riječ o onim pod pakistanskom kontrolom) imaju jako različitu klimu, a neki i polusuhu suptropsku. Nikao mi ne polazi za rukom otkriti neku konkretniju lokaciju Nannorrhopsa u Kashmiru. Jedino sam našao na stranicama nekog Rumunja koji spominje da ih ima u blizini Muzaffarabada u pakistanskom dijelu Kašmira, no on ne donosi slike niti se to može smatrati pouzdanim jer ne navodi odakle mu ti podaci.