Ne znam. Ovi su kod mene već otprilike 10 mjeseci. A iskreno ne vidim neku bog zna kakvu razliku. Očekivao sam da će biti rakete. Ali i nisu baš.
Možda ubrzaju kasnije, ali trenutno ih bar po svom iskustvu, nebi klasificirao kao jako brze.
U drugu ruku Robuste kod mene rastu ko lude. Ova moja je dobila najmanje 10 cm na visini ( u deblu ) ovog ljeta i jako se zdebljala. Doslovno, bez preuveličavanja ( postavljao sam i slike ) otvara novi list svakih 7-10 dana.
S tim se ne može usporedit niti jedna druga palma u mom vrtu.
Čak i Archontophoenixima treba oko mjesec dana kod mene da puste koplje i otvore ga. Bismarckia mi također prosječno mjesečno otvori jedan do dva lista.
A Syagrus ovaj najveći u cjelom ljetu mislim da je pustio samo jedno koplje i otvorio jedno starije.

A oni manji sa nepodjeljenim listovima još sporiji. Općenito su me sve peraste palme što se brzine tiče razočarale. Lepezaste poput robuste, trachycarpusa i bismarckie su rakete, bar po mom iskustvu. Ništa se ne može mjerit sa njima.
Držim fige da kako budu duže u zemlji, budu brže rasli. Jer Syagrusi su mi jedna od najdražih palmi.