kalemiti se može na bilo što,na Poncirus trifoliatu ili na gorku naranču,a grančicu možeš i ukorijeniti,kao i ja lani.
Dalmatinka, i ja ti savjetujem ukorjenjivanje.
Bilo bi zanimljivo saznati više o tom stablu - što god da je. U članku piše "sestra Ivana kaže da je autohtona hrvatska sorta."
Može li netko od vas svratiti tamo ? Uslikati stablo? Da li je sestra Ivana još tamo, smijem li ju nazvati?
Tko zna kako je stablo izdržalo ovu zimu, ako je četrun - oni su osjetljiviji od limuna, a onaj limun čiju je sliku pustio daniel108 ne izgleda dobro - blago rečeno.

Ako je moguće i ja sam zainteresiran za komadić grančice

Ako ste za, predlažem da otvorimo novu temu, nešto kao "Citrus časnih sestara benediktinki" i nju s vremenom dopunjujemo informacijama...
Mislim da ovaj limun nije četrun.Za tri godine da procvjeta,to mi je malo nemoguće.Taj koji je to postigao kaže da je kod njega sezona rasta 10 mjeseci.ovdje je to nekih 5 mjeseci,što bi značilo da mu ovdje treba duplo više vremena da odraste?Govorim za Zadar.
Za Laaz-a (tog tipa tamo) malo je toga nemoguće. Kod mene je sezona rasta oko 6 mjeseci, trebalo bi mi barem 5 godina, ako ne i više...
Trava, kako samo 5 mjeseci za Zadar? Meni se čini da bi vi tamo mogli imati 7, a uz par 'staklenik' trikova za mala stabla dogurati bar do 9.