Pozdrav ekipa!
Ja sam nova ovdje na forumu i nova sam oko uzgajanja palmi!
Lokacija je Mostar, balkon je okrenut ka jugu tako da ne bi trebalo biti problema sto se tice klime

E ovako: u svojoj kolekciji imam vec nekoliko palmi i treba mi pomoc jer sam pravi pocetnik!
-Imam dvije palme (kao washingtonia - lepezasti listovi ali nema onih bodlji i niti - neznam koja je vrsta)...jedna je pola metra u velikoj posudi a druga je mala par cm - ima dvije lepezice, preslatka je i nju sam stavila u veliku sofu izmedju ovog sezonskog cvijeca. Neznam da li sam uradila pametnu stvar? Mozda je bolje vratiti u manju posudu da bih je mogla eventualno unijeti u kucu preko zime???
- Druga stvar je malo kompiciranija....sad za vikend smo bili u Dalmaciji i prijatelji su mi izvadili kanarku iz vrta(smetala), medjutim dosta su joj pokidali zile...ostale su zile duge 10 cm a njoj su listovi velicine 1,5 m, ja sam je odmah stavila u veliku posudu promjera 60 cm, pomijesala zemlju sa malo pijeska i dodala joj gnojivo koje sam kupila za cvijece (univerzalno) ....tako je divna - sve bih ucinila da prezivi

-Zatim sam iskopala dvije manje kanarke, ista stvar kao i sa ovom prvom...i dvije sam male nasla i iscupala sa komplet zilama koje ce se najvjerojatnije primiti...-one su 3-4 cm....i pokupila sam dosta sjemenki takodje, neke sam natopila u vodu a neke direkt stavila u zemlju pa ako sta bude - super...cisto experimnt.
-I jos jedna stvar- suprug je prije 3-4 god posadio ispred zgdrade Washingtoniu i ona od tada nista ne raste, nekako stagnira a okrenuta je na sjever i u hladu je...ima jednu lepezicu i visoka je 20 - 30 cm...ona je jedina u zemlji, ostale su sve u sofama!
Ako mi moze tko pomoci bit cu vrlo zahvalna!!!