Autor Tema: Franceskin vrt + terasa Germany  (Posjeta: 11880 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline franceska

• Jubaea
  • *
  • Spol: Ženski
Franceskin vrt + terasa Germany
« u: Kolovoza 21, 2009, 16:40:06 poslijepodne »
09.06.2009

03.07.2009

18.08.2009

Evo otvorih i ja post, neobicno ali sa banananom Maurelli, ovo mi je prva godina da imam banane uopce, i prvi put u zemlji, jer
nakon neuspjeha u studentskim danima, kada sam jednu Mussa drzala u vazu u sobi, i kad je zimi odbacila sve listove a ja mislila
da je strunula, zavrsila sam karijeru bila od uzgajivaca banana, eto vi ste me opet natjerali i na banane.

Evo i jucer je otvorila jos jedan novi list, a sutra ili preksutra ce jos jedan, nevjerovatna je...jedino sto jos s njom mogu usporediti jer
crvena cordy, nevjerovatne su jedna i druga, tek su otvorile novi list, vec se otvara sljedeci. :wink:

« Zadnja izmjena: Kolovoza 21, 2009, 16:43:22 poslijepodne od franceska »

Offline franceska

• Jubaea
  • *
Odg: Franceskin vrt + terasa Germany
« Odgovori #1 u: Kolovoza 21, 2009, 17:07:54 poslijepodne »
Evo i slika moje miljenice, otkako je vani i u velikom pitaru, mislim da joj je ugodinije.

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #2 u: Kolovoza 21, 2009, 17:37:50 poslijepodne »
Phoenix Dactylifera - nadimak Pivi,
ima odlican rast, i odkada je dobio veci pitar, eksplozivan rast za moj pojam :icon_redface:
slika 09.06.2009

18.08.2009

Ovo do Pivia je jedna od maslina koje sam uzgojila od kostice, i koja je donedavno glumila sibu, sada se zadnjih dva mjeseca lijepo
krenula razvijat, kao i jos ostalih 4 mislim, nisam vise sigurna. :misli:

« Zadnja izmjena: Kolovoza 21, 2009, 17:39:57 poslijepodne od franceska »

Offline snowkid

• Brahea
  • *
  • Spol: Muški
« Odgovori #3 u: Kolovoza 21, 2009, 18:18:53 poslijepodne »
ajme meni ! bravo na Dactylifera pre dobra ti je

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #4 u: Kolovoza 21, 2009, 19:02:40 poslijepodne »
Ensete ventricosum "Maurelli" je odlična, možeš je slobodno izvadit iz zemlje na jesen i onda opet posadit na proljeće. Prema mnogobrojnim javljanjima i to pretežno Njemaca ta metoda pokazala se odličnom (osim u mom slučaju :icon_redface:)

Bismarckia je predobra i stvarno lijepe boje, a dacty ti raste kao luda :thumb_up:

Offline akaranus

• Global Moderator
    • Mediterranean gardens and nature
« Odgovori #5 u: Kolovoza 21, 2009, 19:28:07 poslijepodne »
huh kako brzo ide ova Maureli i koja luda boja, trebam pod hitno jednu nabavit.
a bizi da ne spominjem :0648:
super izgleda

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #6 u: Kolovoza 22, 2009, 16:27:40 poslijepodne »
Pozdrav decki,
da Phoenix je stvarno lud, da nebi bilo zabune zasto se zove Pivi,
njega sam bila turpijala da brze proklija, pa smo #Pivi i ja vodili malu diskusiju, pa sam ga tako nazvala iz sale! :0648:

Imam jos drugih i jos Phoenixa, ali mi je Pivi Phoenix nekako najdrazi, stavit cu i slike drugih, ali on
je od svih najbrzi, moram primijetiti da je oduvijek imao duguljasti pitar, a drugi nisu i mislim da je palmicama to
nekako nevjerovatno vazno :misli: ali sve klijance koji su bili u kockastima mogu najaviti kao pobjednike prema ostalim iz istog
turnusa klijanja.

Maurelli me je full iznenadila, njoj vode i sunca i ona je luda, mislim da bi kod nas mogla ovim tempom doseci i 3 m u jednoj
sezoni. Ove godine sam i maracuju prvi put imala vani, neznam koja je, ali i ona je cvijetala kao divljak, samo se vockice nisu
zametnule, jer je onda bilo krenuo jedan dugi kisni period u 7 mj.

Jedino sam zeznula butiu prije odlaska na godisnji mislim da sam joj stavila previse gnojiva oko nje, i nisu je bas zaljevali, pa
je malo pozutila, ali prezivit ce ona to sigurn. Tjera dalje nove listice, ali nije bas nesto najbrza.

Tuf Waschija je isto nevjerovatno napredovao, cak i ne toliko u visinu, koliko su se udebljali, cak i u premalom pitaru.
Dok je ona sparoga Waschi, isto izbacila 6 novih listova od 6 mjeseca do sada i opet ima jedno koplje.
Mene osobno samo nervira kod nje to da listovi krenu brzo susiti.

A kod Bisi sam ocekivala nesto vise lisne mase, ali eto 3 za ovu sezonu nije ni toliko lose, malo sam je previse skresala,
sada ima dva koplja, ali mislim da ovog manjeg ne bude stigla otvoriti do zime, ali vidjet cemo.
Ali toliko je nevjerovatna, ako se dosta zaliva  i dva dana ne przi sunce, krene crvenit, cim uprzi sunce, ona posivi,
to je stvarno boli glava promijena.

Slijedi jos slikica....samo mi treba malo vremena! :icon_redface:

Offline Zexland

• Jubaea
  • *
    • Z&Z Design Studio
« Odgovori #7 u: Kolovoza 24, 2009, 14:36:24 poslijepodne »
Frane super ti je sve!

Ovakvu bananu prvi put vidim, bas je dobra !  :sretan:
http://www.zizstudio.com

USDA zone for Zexland: 7b/8a
---------------------------------
Aps. minimum in last 25 years: -18c
Aps. maximum in last 25 years: +47c

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #8 u: Studenoga 12, 2009, 16:11:58 poslijepodne »

Posto smo posljednjih dana zaglibili po svim temama, a nesto nema previse pisanja o palmama, evo mene danas
s nesto slika. Pocinjem s Butiom koja se je mislim oprostila od ovog svijeta, mislim da ce u vjecna lovista, neznam jeli od
previse vode u 7 mjesecu ili od previse gnojiva....dala sam joj jos jednu sansu stavila sam je blizu radiatora u uredu do proljeca,
pa cemo onda vidjeti, na ovoj slici se je krenula kao zutiti pa susiti, istjerala je i novi list, koji je sada nakon svojih 30 cm izlaska isto osusio, rekla bih da joj je strulio korijen nesto mi je previse smed, i da ne uspijeva hranit je vodom i ostalim.
Sto mislite vi? Drzat cu je relativno suho koliko mogu i toplo pa cemo vidjeti, ako ne ode na kompost! :icon_redface:
« Zadnja izmjena: Studenoga 12, 2009, 16:22:23 poslijepodne od franceska »

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #9 u: Studenoga 12, 2009, 16:21:35 poslijepodne »
a ja mislio eto bismarckia  :bonk:

:mrgreen:

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #10 u: Studenoga 12, 2009, 16:41:58 poslijepodne »
Eto otvaranja koplja lista Bizi 30.09., jedan je ostao zatvoren kako sam i mislila da ce bit, lijepo se je udebljala, i prezivila
presadivanje, samo nije mi nesto najbrza!

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #11 u: Studenoga 12, 2009, 16:45:29 poslijepodne »
Pivi daj budi od koristi, i povecaj malo KB za slike, previse mi je posla smanjivat ih,
a ima nas i starijih ovdje koji vole sve nesto vece, da ne naprezemo oci! :gy: :0648:

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #12 u: Studenoga 12, 2009, 16:52:48 poslijepodne »
Bananko tako sam ga krstila,posto sam obozavala jest one cokoladice kod nas sto se tako zovu (i dan danas jos  :icon_redface:)
uredno je rastao u vrtu, do sredine 10 mjeseca, i onda je jednu jedinu noc doslo na 0C i Bananko je objesio lisce.
Ovo je zadnja slika prije ofurenih listica, sada su odsjeceni i izvadila sam je na suho prezimljavanje, u podrum, pa sam se predomislila
i posadila je opet u veci pitar i sada stoji na jedno 15C i opet je krenula izbacivat lisce.
Riskirat cu da dobije usi ili te neke zivotinjice, ali pomisao da bi sljedece godine mogla imat dobar 1 m drva i 50 cm obima me nekako golica da je ostavim da ovako raste!
Sliku obrezane stavljam kasnije ili sutra!

« Zadnja izmjena: Studenoga 12, 2009, 16:54:57 poslijepodne od franceska »

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #13 u: Studenoga 12, 2009, 17:00:43 poslijepodne »
Pivi daj budi od koristi, i povecaj malo KB za slike, previse mi je posla smanjivat ih,
a ima nas i starijih ovdje koji vole sve nesto vece, da ne naprezemo oci! :gy: :0648:

Hahaha no way, lady!  :mrgreen:
Bilo tko ko zna optimizirat sliku može vizuelno dobit istu kvalitetu, a da slika zauzima duplo manje, ili čak 3 puta manje prostora.
Kad od nekoga vidim sliku primjerice 800*600 a ima 300 kb, muka mi dođe  :mrgreen:
I ovih 150 kb po slici je puno, mislio sam stavit i nešto manje  :mrgreen:

ps. dobro to tebi ide. lijepe slike  :sretan:

ma jel mogu jedan primjer? gle kolika slika, a koliko zauzima  :mrgreen:

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #14 u: Studenoga 12, 2009, 17:13:52 poslijepodne »
Ma moja ima sam 288 Kb :wink: :0648:

Ma kuzim samo ajde objasni kako cu 5400 slika sortirat i optimirat najbrze! :icon_mad: