franceska ja to probao nisam pretpostavljao sam da bi bilo dobro jer je paropropustan materijal i ljudi rade izolacije potkrovlja kazu da je bolje od stiropora ako ti tvrdis da nije dobro i da ti je to struka zbog cega mislis da bi se pojavile gljivice kad je paroproustan materijal objasni malo.
Pozdrav Scalar,
ne poricime ja da kamena vuna, nije parapropusna, to stoji, kada se njome vrsi izolacija krova ili zidova, i kada je izolacija stavljena po pravilima.
Nisam bas sa svim nasim izrazima na ti, ali probat cu, crijep, letve,drvne ploce, folija, onda ide kamena ili staklena vuna, opet folija, opet drvene ili MDF ploce, i na to jos gips!
Tu je Knauf Rock onda skoro pa hermeticki zatvoren, ond dise je paraprosuan, ali ne kada je vani nezasticen, "ta parapropusnost" nije tolika da
Kada nekome procuri krov, "mora" se izmijeniti izolacija, jer s vremenom, nakon 2 tjedna ako temp. nisu preko 25C pocinje polako "truliti"!
Ta izolacija se osusi, ako je recimo 2-3 sata bila mokra do jedno 50% svog volumena, i onda se mora otvoriti folia da ne dolazi do kondenzacije.
Ista gore navedena izolacija, i te kako gori, sigurno gori, jer smo radili testove na njoj, proizvodaci svasta pisu samo da se ponekad bolje proda, a papir je izdrzljiv.
Kada sam pisala da ce ti se sve zapalit, mislila sam na lampice oko palme, i odmah blizu lampica, na usko Knauf....prvo dolazi do topljenja i nakon toga ako je suh planut ce!
Ova solucija s udaljavanjem je nesto drugo, ali opet ce ti bit mokar i klonut ce nakon 2 dana kad se nasauga vode, i pisi propalo!
Ovo su samo neka moja zapazanja, ne zelim nikog uvjeravat, jednostavno kao mali savjet!