Autor Tema: Zimska zaštita palmi  (Posjeta: 484778 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tasana

• Phoenix
  • *
  • Spol: Ženski
Odg: Zimska zaštita palmi
« Odgovori #165 u: Prosinca 10, 2007, 15:52:07 poslijepodne »
Videla sam najave niskih temperatura i stavila ukrasno plasticno crevo sa diodama u dno i po stablu moga trahija. Sad je sve ususkano, struja dovedena i zasticeni spojevi od vlage, samo kad zatreba, da stavim poklopac i ukljucim lampice i bice veselo  :rofl: i sareno  :icon_joy:

Offline Veruda

• Administrator
  • Spol: Muški
« Odgovori #166 u: Prosinca 10, 2007, 15:56:43 poslijepodne »
Odlično. Baci koju slikicu Trachija u zimskom ruhu (kada bude pod snijegom)  :icon_lol:

Offline tasana

• Phoenix
  • *
« Odgovori #167 u: Prosinca 10, 2007, 16:06:52 poslijepodne »
Hoces reci Veruda, da ako je temperatura visa od recimo -5 a pada sneg, da ne moram da stavim poklopac.
Ja sam se nekako uhvatila za -5 pa mi je to neki orjentir, a nebih je pokrivala ni uz laksu kisu ni sneg, sve dok ne ode nize.
Da li dobro razmisljam, ili da to malo popravim   :icon_question:

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #168 u: Prosinca 10, 2007, 16:10:31 poslijepodne »
Ma neeeee, nisam mislio da ostaviš otvoreno  :wink: Već sam mislio kada bude okičen lampicama i "kavezom" pod snijegom da ga slikneš...
Ne treba čekati nekakvih -5°C ili -10°C. Kada počne zahlađenje i teperature padnu ispod -2-3°C( od četvrtka, petka) samo ti njega cijelog zatvori i čekaj...jer, bit će zime i to duže vrijeme  :icon_sad:

Offline tasana

• Phoenix
  • *
« Odgovori #169 u: Prosinca 10, 2007, 16:25:33 poslijepodne »
Uf, sto volim konkretne odgovore, a mislim da bih i onako zatvorila-jedno je prica a drugo stvarnost  :icon_smile:
Da, znam sra sad ocekujemo, svuda okolo sneg, predvecerje dok nije jos jako mrak i upaljene lampice koje prave drustvo mom trahiju, jos ako trenutno pada pa se vide pahulje..................... :icon_joy:

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #170 u: Prosinca 10, 2007, 19:12:09 poslijepodne »
Icupi nam je danas bio vredan i napravio je zastitu za svoje mezimice palme! Ovako izgleda sama konstrukcija,a sutra ce uslikati i kako to finalno izgleda-sa najlonom ili sta vec stavlja!
Icupi,tebi prepustam da nam objasnis kako si ovo napravio,jel to iz delova ili jedna celina,a ja samo da kazem da je to pravi pravcati plastenik  :thumb_up: ! Mislio sam da za svaku palmu pravis njen sopstveni okvir,ali ovo je super,ali i prilicno tesko,zar ne?!  :wink:

p.s. icupi,ostale slike su prevelike,salji samo 640X480

...a ovde imas i detaljno uputstvo kako mozes i ti lako da stavljas slike
http://palmapedia.com/index.php?topic=160.0
« Zadnja izmjena: Prosinca 10, 2007, 19:15:42 poslijepodne od Palmark »
USDA zone: 8a
apsolutni minimum za poslednjih 15 godina:-14C
apsolutni maximum za poslednjih 15godina:44C

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #171 u: Prosinca 10, 2007, 19:16:06 poslijepodne »
meni ne izgleda teško...dapaće jako jednostavno.
Samo treba imati materijal.
Cijevi, spojnice...e da mi je znat gdje ovako nešto kod nas u splitu nabavit...ali onako za "kučnu radinost"...a ne kod onih šta imaju marže po 300-400%

BRAVO!
« Zadnja izmjena: Prosinca 10, 2007, 19:22:42 poslijepodne od Pivi »

Offline icupi21

• Jubaea
  • *
« Odgovori #172 u: Prosinca 10, 2007, 20:29:49 poslijepodne »
da,stavljam preko samo najlon ,ali malo deblji . Ispod ću još sve palme pokriti sa agrilom,tj,sa tkaninom za biljke koja propušta svijetlo ali zadržava toplinu,pa će tako palmama biti toplije i naravno malo ću uštedjeti na grijanju.Poslat mću slike sutra pa ćete vidjeti kako to izgleda kad je gotovo. Najlon se učvrsti sa ciglama ili sa nećim teškim da ga vjetar ne pokida i to je to.a cjevi je teško nabaviti te moje su već oko 10 god. jer ta tvornica koja ih je proiz. više ne postzoji(analit) . Mislimda to sad proizvode samo u Trogiru kod St. Tako da ih čuvam ko oći u glavi... :icon_joy:

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #173 u: Prosinca 10, 2007, 20:39:33 poslijepodne »
Icupi,jel si siguran da agril propusta svetlo? Meni su rekli da ne propusta! Ali dobro,cuo sam da ni trachycarpusu ni kanarki u periodu zimskog mirovanja gotovo da ni ne treba svetlo,ostale bi zdrave i zive i u potpunom mraku!
Nego,reci mi kad pocinjes da grejes plastenik,na kojim temperaturama,i kako temperiras da se ne pregreje prostor unutra?
A sad malo sale koja bi mogla mozda biti i zbilja-ja bih na tvom mestu uzeo vrecu za spavanje i spavao u tom plasteniku preko zime  :rofl: sta ima lepse od sna pod palmama  :wink:...i jos povedes neku cicu da te dodatno ugreje i ne moze ti biti hladno  :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: malo off

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #174 u: Prosinca 10, 2007, 20:41:26 poslijepodne »
A sad malo sale koja bi mogla mozda biti i zbilja-ja bih na tvom mestu uzeo vrecu za spavanje i spavao u tom plasteniku preko zime  :rofl: sta ima lepse od sna pod palmama  :wink:...i jos povedes neku cicu da te dodatno ugreje i ne moze ti biti hladno  :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: malo off

zastrania si ga sad totalno  :rofl:

Ipak, i'm not that much palmoholic  :lol:

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #175 u: Prosinca 10, 2007, 20:42:35 poslijepodne »
 :rofl: Da cica......... :icon_lol:

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #176 u: Prosinca 11, 2007, 19:34:52 poslijepodne »
Icupi,jel si stavio najlon danas?
Ne bi verovao koliko se ljudi oduseve kad vide tvoju palmu i kad im kazu gde je to! Svima pokazujem slike,i prosto su se svi razocarali u svoje phoenixe,za koje su do sada verovali da su lepi  :rofl: a koje mnogi drze u sobi,u hladu~pa su palme tankih i mlitavih grana! Medjutim,dobro je i to sto sad sve vise razmisljaju da presade te palme u bastu kada ih malo ojacaju i ugoje!  :thumb_up:

Offline icupi21

• Jubaea
  • *
« Odgovori #177 u: Prosinca 11, 2007, 21:56:17 poslijepodne »
jesam poslao sam ti slike,pa ihstavi.Jako mi je drago da ljudi daju dobre komentare na palme :eusa_clap:

icupi, molim te kad odgovaraš nemoj citirat postove koji se nalaze neposredno prije tvog odgovora. Samo napiši odgovor bez citata.
« Zadnja izmjena: Prosinca 11, 2007, 22:03:02 poslijepodne od Pivi »

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #178 u: Prosinca 11, 2007, 22:31:06 poslijepodne »
Evo kako izgleda konacno icupijeva zastita-profesionalno,care! Svaka ti cast!
Nisi mi odgovoro samo kad pocinjes da grejes plastenik,koliko treba da padne temperatura? A bez grejanja-koliko je stepeni unutra toplije nego spolja?

Offline icupi21

• Jubaea
  • *
« Odgovori #179 u: Prosinca 12, 2007, 06:48:37 prijepodne »
poćinjem grijati kad je unutra oko -3,a toplije je unutri kad je sunce za nekih 10 pa i više stupnjeva, evo jućer je bilo 12 stupnjeva ,a vani je bilo oko 5 ili 6 naravno nije bilo sunca.Kad je pretoplo ja otvorim plastenik sa obje strane tako da zrak struji i snižava temp. jer kad je sunce ,pa čak i usred zime unutra je potrebno prozračivanje... :icon_joy: :icon_joy: :icon_joy: