Autor Tema: Zimska zaštita palmi  (Posjeta: 425270 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Zexland

• Jubaea
  • *
  • Spol: Muški
    • Z&Z Design Studio
Odg: Zimska zaštita palmi
« Odgovori #1380 u: Veljače 02, 2012, 01:38:29 prijepodne »
sija zastita kod palmi na -15 kao'' fukusima'' radi punom parom

Ali Fukusima !  :lol:

Lepo izgleda sve zajedno Scalar, kao malo zimsko selo iz filma Gospodari prstenova ili neka scenografija iz proslih vremena...fale ti samo Hobiti :)

http://www.zizstudio.com

USDA zone for Zexland: 7b/8a
---------------------------------
Aps. minimum in last 25 years: -18c
Aps. maximum in last 25 years: +47c

Offline vlax88

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #1381 u: Veljače 06, 2012, 08:39:10 prijepodne »
Snega kao u prici.... I dalje pada... Do sada nije bilo vecih problema sa zastitom, a od neki dan poceo je i sneg da pada, sto dodatno izoluje plastenike od hladnoce. Najniza temp kod mene je bila -17, sto nije za ovaj kraj neki ekstremni minimum, ali vezani ledeni dani su se bas oduzili, pogotovo oni dvocifreni... Kod robuste sam vec otpisao listove, nisam ih proveravao poslednjih par dana, a i ne moram, jer su 100% sprzeni. Nadam se da kanarka nece imati veca ostecenja na listovima, jer bi stvarno bila steta za nju.
A evo i par slika zimske idile  :wink:

Offline vlax88

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #1382 u: Veljače 06, 2012, 08:41:12 prijepodne »
Preko zastite na kanarki sam prebacio jos jedan najlon, kako bi eventualne supljine bile dodatno zasticene. Jedino sam napravio mali zarez nozem kako bi i u ovim hladnim danima imala kakvu - takvu ventilaciju.

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #1383 u: Veljače 06, 2012, 08:41:50 prijepodne »
Odlično vlax, obe palme dogrijavaš?
Carpe diem

Offline vlax88

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #1384 u: Veljače 06, 2012, 08:45:22 prijepodne »
Da, obe palme aktivno grejem onim grejnim kablovima u kombinaciji sa termostatom, tako da oni sami regulisu temperaturu unutar plastenika. Imam i bezicne termostate sa predajnikom i centralom, tako da temp pratim iz sobe  :sun: Ima na prethodnim postovima, a ima i u temi  http://palmapedia.com/index.php/topic,1822.0.html
« Zadnja izmjena: Veljače 06, 2012, 08:47:30 prijepodne od vlax88 »

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #1385 u: Veljače 06, 2012, 16:41:16 poslijepodne »
vlax,  :thumb_up:

ti se za svoje ne sekiraj. ja maloprije otkopavao auto pred kucom i zatrpao cjeli trachy snjegom. al je umotan unutra u nekoliko slojeva folije i najlona. kako kazu jos 10 dana ovih minus temperatura,a jedan je danas izjavio na tv-u mozda i do pocetka 3. mjeseca.  :thumb_down:
živjelo globalno "zatopljenje"

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #1386 u: Veljače 06, 2012, 17:30:36 poslijepodne »
super je njima unutra vlax mozda kao sto rece na robusti strada koji list al ona to brzo obnovi :thumb_up:
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #1387 u: Veljače 06, 2012, 17:31:55 poslijepodne »

ti se za svoje ne sekiraj. ja maloprije otkopavao auto pred kucom i zatrpao cjeli trachy snjegom. al je umotan unutra u nekoliko slojeva folije i najlona. kako kazu jos 10 dana ovih minus temperatura,a jedan je danas izjavio na tv-u mozda i do pocetka 3. mjeseca.  :thumb_down:
sneg je odlican izolator tako sam ja onu kreasnodarku zatrpao celu u sneg pa sta joj bog da.

Offline Mate2008

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #1388 u: Veljače 06, 2012, 19:02:05 poslijepodne »
My Protection:

Polycarbonat roof and i fixed a party tent around it for the coldest nights  :sretan:

Greets.
« Zadnja izmjena: Veljače 06, 2012, 19:02:23 poslijepodne od Mate2008 »
Usda zone 9a

Offline Flash

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #1389 u: Veljače 07, 2012, 08:34:22 prijepodne »
Kod mene je pregorjela sijalica u stakleniku, srećom nadzirem temperaturu iz kuće i odmah uočih da nešto nije u redu. Sad grije na temperaturu 4°. To bi trebalo biti dovoljno, zar ne?

Bacio sam oko i na Trachija (oko 80cm visok), koji je zaštićen stiroporom od 8cm,a donji dio (stablo) je zaštićeno jutom. Cijeli staklenik je ovijen najlonom kojeg ne grijem. Zasad nema znakova oštećenja iako su ostaci mraza (kristali) vidljivi na listovima, znači ipak ne dihtuje najbolje. Zasad je max. minus bio  -13. Kakve su mu šanse?

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #1390 u: Veljače 07, 2012, 08:55:32 prijepodne »
vezani ledeni dani mogu biti pogubni i za trahija za pasivnom zastitom ostecenja ce se videti tek kad temp bude u plusu moj ti je savet da i njega dogrevas ova se zima ne sali.

Offline vlax88

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #1391 u: Veljače 07, 2012, 22:39:15 poslijepodne »

Kako da se ne sekiram, ako ovako nastavi, znas li koliki ce mi racun za struju biti  :wink:

Dobro si ti tvoj trachy ispred kuce zastitio, jos sad kad je sneg preko njega, ne bi trebalo biti nikakvih problema. Jedino da auto ne smrzne, vidis kakvi su opaki minusi, ovde malo, malo, pa kola nece da upale  :wink:
I nadam se da nece bas biti ovakvo vreme do 3. meseca, al evo kako najavljuju za Kikindu, u cetvrtak bi trebalo biti -21..... Ne pise mi se dobro.....  :thumb_down:

Offline vlax88

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #1392 u: Veljače 07, 2012, 22:43:02 poslijepodne »
super je njima unutra vlax mozda kao sto rece na robusti strada koji list al ona to brzo obnovi :thumb_up:

Da, listovi vec otpisani, ali samo da ostatak palme ostane dobar... U cetvrtak najavljuju -21, ali to i nije tako strasno, vec je najgore od svega sto se do kraja nedelje ne nazire makar za nijansu toplije vreme... Suvise dana dvocifrenih minusa ovde kod mene, bas se oteglilo, pa se polako vec pitam da li ce mi palme docekati prolece...

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #1393 u: Veljače 07, 2012, 22:45:54 poslijepodne »
ma ne brini bice sve u redu .samo ce racuni za struju biti haos zeza me zena kaze bolje da sam grejao pilice vec bi porasli :rofl:

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #1394 u: Veljače 07, 2012, 22:47:59 poslijepodne »
 :icon_lol:

I ti vlax i palmark ste mnooogo pesimisticni u poslednje vreme. :mrgreen: Prezivece vam palmice, sto nece, jedino sto ce racun za struju biti malo veci ali bar nije uzalud. :wink:
milka