0 Članova i 31 Gostiju pregledava ovu temu.
Raspitivao sam se malo u botaničkom vrtu oko Sabal minora koji su imali posađen vani do zime 1984/1985 kad je stradao. Pokazali su mi mjesto i gdje je bio. Nalazio se na parceli gdje se i sad nalazi većina palmi kad ih iznesu iz staklenika i to u ograđenom betonskom kvadratu (vidi se i sada). Jedan od radnika mi je spomenuo da su imali neku konstrukciju oko palme (nešto poput one koja se sad nalazi oko T. fortuneia), ali jedan od materijala koji su koristili za zaštitu je bio i najlon. Ne znam je li palma bila pokrivena s njim kobne zime kad je išlo ispod -20, no ako je sigurno je i to pomoglo njezinom stradanju.
Slika pozicije gdje je nekad rastao S. minor u botaničkom vrtu. Onaj betonski kvadrat. U rano proljeće tamo ima sunca no u sezoni rasta baš i ne previše
Ovi minori imaju puno kraće plodne grane od onih američkih koji se mogu vidjeti po googlu,da li je to normalno,ili je to zato što su u pitaru ili je riječ o nečem trećem?
Zgodno za usporedbu. S. minor "havanensis" je isto prošao kod mene1. zimi štićeni s malo lišća (na ovima sam suhe vrhove uklonio škarama)