Moji minori su proklijali negdje krajem veljače 2008. god., i imali su zimsko mirovanje ove zime, tijekom kojeg mi je veliki broj klijanaca stradao. Minor na prvoj slici, izvađen iz zemlje, je posađen u vrtnu zemlju, jer mislim da se već navikao na nju, pa da se ne mora opet prilagođavati drukčijoj vrsti zemlje. Minor na drugoj slici je posađen u kupovnu zemlju, mislim da je to bila mješavina za lončanice. Zemlja izgleda loše zbog kiše, koja je razmočila zemlju. Sabale sam počeo povremeno gnojiti, i izgleda da im je to ubrzalo rast. Čašice sa palmama ne želim bušiti iz jednostavnog razloga jer mi se tada često zemlja presuši i stvrdne se, a kad se opet zalije, voda samo otjeće kroz prazninu između zemlje i ruba čaše a korijen se uopće ne namoči.
Zexland, i ja mislim da je glavni razlog što je minor oštećen zimi taj što sam ga prekasno posadio u zemlju, da sam ga posadio krajem 3. ili početkom 4. mjeseca vjerojatno bi se bolje ukorijenio i lakše izdržao zimu. Uvjeren sam da će se, uz redovito gnojenje i dosta sunca, uspješno oporaviti.