Autor Tema: dwarf cavendish  (Posjeta: 61273 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: dwarf cavendish
« Odgovori #60 u: Svibnja 15, 2011, 21:33:25 poslijepodne »
nemoj je drzati na direktnom suncu uvek je drzi gde je prosarano sunce-hlad najbolje napreduju tako su mi najbolje napredovale al zimus mi se desio jedan peh te sam ih izgubio nismo bili kuci zimus 3 dana nije bilo grjanja 2 velike i pet malih sve propalo .tako da ih trenutno nemam al sami gajio godinama  pa znam.
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline lenna7

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #61 u: Svibnja 16, 2011, 08:53:49 prijepodne »
moje su najljepše napredovale kad sam ih posadila van ili kad su na suncu. u hladu im nije odgovaralo. prošle godine sam prvi put posadila jako malu van i prerasla je u tih nekoliko mjeseci što je bila vani sve starije.

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #62 u: Svibnja 16, 2011, 09:22:45 prijepodne »
da li mozes malo podrobnije reci svoje iskustvo (scalar)
jer ju imam u planu nabaviti, ali ne znam kako bi reagirala uz moje standardne banane vani, ali mislim da bi joj odg u vrtu do jeseni?
sad ne znam da li u prosaranom hladu ili na suncu  :misli:

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #63 u: Svibnja 16, 2011, 09:41:15 prijepodne »
pa nista posebno kao i sa obicnim bananama .

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #64 u: Svibnja 16, 2011, 15:06:44 poslijepodne »
a preko zime, da li bi bile zadovoljne ( pritom da i rastu)  :icon_lol: ako ce biti u prostoriji tako oko 15 stupnjeva

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #65 u: Svibnja 16, 2011, 15:50:05 poslijepodne »
moze na 10-15 zimi ako hoces da miruju od 2-7stepeni

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #66 u: Svibnja 17, 2011, 09:07:49 prijepodne »
da li mi netko moze reci, da li je musa tro dia (tako pise) isto sto i musa banarama?? koliko god zvucalo bedasto, ove nazive stvarno i stavljaju na loncanicama  :thumb_down:

Offline count

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #67 u: Svibnja 17, 2011, 09:49:24 prijepodne »
Pozdrav svima!
Isaac, najprije da tebi odgovorim. Moj super dwarf je već drugu zimu proveo u dnevnom boravku, tik do balkonskih vrata na direktnom suncu (koliko ga je bilo, naravno). Znači temperatura 20 i nešto stupnjeva (grije se na drva). Moje iskustvo je da u prosjeku izbaci dva do tri lista u tih par mjeseci. Čim krenu duži dani rast se ubrza. Jednog sam dao na poklon (kupljen je isti dan kao i moj), taj je zime proveo u negrijanom hodniku i bez direktnog sunca (pretpostavljam da je temperatura u tim uvjetima bila taman nekih 15 C). Uglavnom, ta banana je danas manja nego što je bila kad je kupljena (visina je otprilike ostala ista, ali listovi su joj valjda duplo manji).Vjerojatno bi bila bolje da je bila na suncu.

E sad, ja imam jedan problem sa svojom bananom, a ne znam u čemu je stvar. Zadnja 3-4 lista pred kraj odmotavanja dobiju nekako mekane, tanke rubove listova (prve dvije slike) koji se u nekoliko sljedećih dana osuše (samo ti mekani rubovi, kao na zadnjoj slici). Nekako mi se čini da se to počelo događati nakon što sam ju presadio u veći važ, prilikom čega sam ju odvojio od jednog izbojka. Inače sam i prije rezao izbojke i nije bilo ovakvih problema. Pošto je važ tamno-zelene boje pomislio sam da se možda pregrijala u zemlji, pa sam ga omotao alu-folijom, ali evo jučer se odmotao list i opet ista stvar. Banana inače normalnom brzinom raste. Zna li netko u čemu bi mogao biti problem?

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #68 u: Svibnja 17, 2011, 11:59:35 prijepodne »
puno hvala count, imat cu to itekako na umu  :thumb_up:

Offline lenna7

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #69 u: Svibnja 17, 2011, 13:43:18 poslijepodne »
count taj isti problem imam i ja s svojim bananama, kud god ih stavim, zadnjih par listova je takvo, neki se čak niti ne odmotaju, samo se posuše, onda odrežem gornji dio stabiljke i kasnije normalno rastu.. žao mi je to rezati, ali šta god sam pokušala svejedno su se listovi posušili

Offline dalmatiansoap

• Global Moderator
« Odgovori #70 u: Svibnja 17, 2011, 16:03:22 poslijepodne »
Onakva se oštećenja najviše javljaju od previše vode ili gnjoja.

Offline count

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #71 u: Svibnja 17, 2011, 20:07:18 poslijepodne »
Ma ne vjerujem, nije gnojena već dosta dugo sad kad razmišljam (prošle godine sam jednom pretjerao s gnojem tako da sad pazim  :icon_mrhappy:), a zalijem je 1-2 puta tjedno, ovisno o vremenu. Palo mi je na pamet da nije možda stvar u nedostatku nekog elementa, ali upravo je presađena u novu zemlju, tako da stvarno nemam pojma. Doduše, vidjet ću što će biti sa sljedećim listom, ovaj zadnji je već bio u formiranju kad sam stavio alu-foliju, ali nekako sam skeptičan..

Offline Borcanin

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #72 u: Svibnja 20, 2011, 13:52:24 poslijepodne »
evo je cavendish

cini mi se da je u zadnje vreme krenula da raste u visinu :misli: a listove izbacuje neverovatnom brzinom jos od kad je kupljena.Na svakih par dana novi list.Tokom zime sam je dva puta djubrio,a planiram i sad.

Offline Borcanin

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #73 u: Lipnja 12, 2011, 09:01:26 prijepodne »
Pocela je da izbacuje prave listove i raste u visinu :banana:

Offline issac

• Brahea
  • *
« Odgovori #74 u: Lipnja 29, 2011, 23:28:38 poslijepodne »
Dwarf stvarno brze raste  :shocked: u nedelju ujutro sam nabavio neku poluofucalu, tj sva je bila ofiucana banana sa 3 izdanka na snizeju za 30 kn, i nakon sto sam ju zagnjurio u vodu, nakon par sati list se vec otvorio (s time da je bila jedna stapka pred otvaranjem ali je bila skroz zatvorena)  ubrzo nakon toga (drugi dan) je bila presadena u vrt naravno u konjskom gnoju  :icon_mrhappy: i sada je vec u zemlji 2 dan, a mladice su buknule, a i ovaj list cu odrezati, tako da moze komotno krenuti sa novim rozetama.. Ugl vrlo interesantno, trebao sam uzeti jos koju  :misli: