Norfolk Island,
Nije to baš tako. Kao prvo Norfolk island i Lord howe island su međusobno udaljeni skoro 900 km.
Lord howe island i Norfolk island su zasebni otoci i nemože ih se povezivat ni po kojem smislu osim šta oboje pripadaju australiji.
Navedene palme potjeću sa lord howe island-a, a ne sa norfolk island-a.
A dali njih dvoje zajednički spadaju pod neku zaštičenu lokaciju je drugi par cipela, a koliko sam imao prilike na brzinu provjerit ne stoji ni informacija o "Lord Howe Island Marine Park" jer ona ubuhvača isključivo Lord howe island, nikako gotovo 900 km udaljeni Norfolk.
To je mnogo gore nego da si reko da je npr. Hvar i Krk jedno te isto koji su međusobno udaljeni cca. 250 km, a sad zamisli udaljenost od gotovo 900 km Lord Howe-a i Norfolk-a.
"Lord Howe Island Marine Park stretches north around the Admiralty Islands and south-east around Balls Pyramid and South East Rock, extending 3 nautical miles out to sea from the mean high water mark."
No da ne ulazim u priču oko zaštičenih parkova i sl. i da rezimiram, Lord howe island nikako nije jednako Norfolk island i navedene palme su porijeklom sa lord howe islanda.
Šta se tiče Norfolk-a i howee forsteriane, koliko mi je poznato poveznica između njih dvoje je samo komercijalni uzgoj na veliko te palme na tome otoku.
Nije mi bila namjera pametovat, ali osjetio sam potrebu da ispravim netočnu informaciju.