Autor Tema: Phoenix canariensis  (Posjeta: 238611 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Phoenix canariensis
« Odgovori #465 u: Rujna 03, 2011, 23:08:45 poslijepodne »
Hi, My Phoenix canariensis :cool:.

Springs 2011.

And now :thumb_up:.

fantasticna je  :thumb_up:
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #466 u: Rujna 06, 2011, 07:36:34 prijepodne »
Hi, My Phoenix canariensis :cool:.

Springs 2011.

And now :thumb_up:.

wow!!! it looks great!! congratulation!!  :thumb_up:
živjelo globalno "zatopljenje"

Offline vlax88

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #467 u: Rujna 06, 2011, 12:58:16 poslijepodne »
fascinating progress  :thumb_up: verry nice  :mrgreen:

Offline Ovar

• Phoenix
  • *
    • www.tropik.cz
    • Email
« Odgovori #468 u: Rujna 07, 2011, 18:00:50 poslijepodne »
Winter min. 2010/11: -16,3°C, snow max 9 cm
2011/12: -20,3°C, 13 cm
2012/13: -11,6°C, 24 cm
2013/14: -9,1°C, 9 cm
2014/15: -13,9°C, 9 cm
2015/16: -16,2°C, 9 cm
2016/17: -17,7°C, 21 cm

Offline exotic_plant

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #469 u: Rujna 09, 2011, 15:07:40 poslijepodne »
moj canariensis je izbacio nove listove koji su dosta kraci od onih kad sam ga kupio. e sad, ti "stari" listovi su dosta duzi, i pali su na dole, ali su i dalje zeleni. da li bi stetilo palmi ako odsecem te listove??? pozz  :sun:

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #470 u: Rujna 09, 2011, 15:15:05 poslijepodne »
u principi mozes da ih oseces ali pravilo je kod palmi da se ne seku dok se skroz ne osuse jer se palma i iz listova hrani

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #471 u: Rujna 28, 2011, 15:27:04 poslijepodne »
Evo ljepotice koja je u zemlji već tjedan dana, ali nikako da stavim sliku...
Još je malena, pa ne znam koji me vrag tjerao da je stavim u zemlju, ali šta je tu je, preko zime ću je štitit.

Carpe diem

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #472 u: Rujna 28, 2011, 18:19:41 poslijepodne »
Malo kasno, obavezno štiti po zimi  :thumb_up:

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #473 u: Rujna 28, 2011, 18:37:19 poslijepodne »
Hoće li samo mulch i agril folija biti dovoljni?
Carpe diem

Offline vlada33

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #474 u: Rujna 28, 2011, 21:03:23 poslijepodne »
po onome sto sam citao mozda ne bi bilo lose da je ipak izvadis do proleca,nece stici da se ukoreni...

inace,ja sam danas nasao malo stariji canariensis (preko 10 godina) ali place zestoko za zemljom,saksija je dobrih 50 litra ali korenje je izaslo i gore i dole iz saksije,zimu provodi u kuci tako da i veca saksija vise nije moguca jer ce udarati u plafon prostorije u kojoj boravi

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #475 u: Rujna 28, 2011, 21:07:01 poslijepodne »
Alias, nadam se uspesnom prezivljavanju i mislim da moze da prezivi uz zastitu. :thumb_up:

po onome sto sam citao mozda ne bi bilo lose da je ipak izvadis do proleca,nece stici da se ukoreni...

inace,ja sam danas nasao malo stariji canariensis (preko 10 godina) ali place zestoko za zemljom,saksija je dobrih 50 litra ali korenje je izaslo i gore i dole iz saksije,zimu provodi u kuci tako da i veca saksija vise nije moguca jer ce udarati u plafon prostorije u kojoj boravi

Jesi ga samo "nasao" ili si ga vec kupio/udomio? :mrgreen: Tu palmu bi bilo super predaciti u neki lep uredjen vrt. :wink:
milka

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #476 u: Rujna 28, 2011, 21:21:46 poslijepodne »
Hoće li samo mulch i agril folija biti dovoljni?

trebalo bi...osim ako ne pukne baš izrazito jaka zima....

Offline vlada33

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #477 u: Rujna 28, 2011, 21:47:48 poslijepodne »
Alias, nadam se uspesnom prezivljavanju i mislim da moze da prezivi uz zastitu. :thumb_up:

Jesi ga samo "nasao" ili si ga vec kupio/udomio? :mrgreen: Tu palmu bi bilo super predaciti u neki lep uredjen vrt. :wink:

palma je rodjene tetke moje supruge,do danas niisam ni znao da je ima,trenutno nece da mi je da ali nadam se da cu uspeti nekako da je nagovorim na to,bilo bi najbolje u rano prolece da zavrsi kod mene odmah bi je u zemlju,koren je onde tako namucen da je strasno,cak ni stablo nije napravio neko a visok je sa listovima oko 2,5metra,osecam da bi on za godinu-dve u zemlji polludeo od rasta,u onoj saksiji od 50 litra tesko da ima tek nesto zemlje,korenje je izaslo gde god je moglo,sledece sto ce da se desi je da pukne ona saksija,cak je i sa listovima slab,ne bi rekao da ima vise od 10-12 lista,a stablo je tek nekih 20cm mozda i to neko slabo nikakvo,tanko,a onaj deo gde pocinje koren je izasao iz zemlje jer ga korenje lagano gura gore,moracu nesto da smislim,ili cu da nadjem manji primerak i da ga ponudim u zamenu (posto mi ga za novac ionako nece prodati,verovatno bi joj bilo neprijatno) ili da propadne,kod nje u celom dvoristu nema ni metar zemlje,sve je u betonu tako da otpada sadnja kod nje osim razbijanje betona,a mikroklima bi joj odgovarala sigurno jer je celo dvoriste zatvoreno zgradama sem sa jugo-istoka ali na toj strani je brdo...

sve u svemu,bice tuga ako ono propadne,nek prezimi tamo a u prolece krecem agresivnu kampanju da se posadi u zemlju ili kod mene ili da razbijamo beton...

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #478 u: Rujna 28, 2011, 23:22:01 poslijepodne »
palma je rodjene tetke moje supruge,do danas niisam ni znao da je ima,trenutno nece da mi je da ali nadam se da cu uspeti nekako da je nagovorim na to,bilo bi najbolje u rano prolece da zavrsi kod mene odmah bi je u zemlju,koren je onde tako namucen da je strasno,cak ni stablo nije napravio neko a visok je sa listovima oko 2,5metra,osecam da bi on za godinu-dve u zemlji polludeo od rasta,u onoj saksiji od 50 litra tesko da ima tek nesto zemlje,korenje je izaslo gde god je moglo,sledece sto ce da se desi je da pukne ona saksija,cak je i sa listovima slab,ne bi rekao da ima vise od 10-12 lista,a stablo je tek nekih 20cm mozda i to neko slabo nikakvo,tanko,a onaj deo gde pocinje koren je izasao iz zemlje jer ga korenje lagano gura gore,moracu nesto da smislim,ili cu da nadjem manji primerak i da ga ponudim u zamenu (posto mi ga za novac ionako nece prodati,verovatno bi joj bilo neprijatno) ili da propadne,kod nje u celom dvoristu nema ni metar zemlje,sve je u betonu tako da otpada sadnja kod nje osim razbijanje betona,a mikroklima bi joj odgovarala sigurno jer je celo dvoriste zatvoreno zgradama sem sa jugo-istoka ali na toj strani je brdo...

sve u svemu,bice tuga ako ono propadne,nek prezimi tamo a u prolece krecem agresivnu kampanju da se posadi u zemlju ili kod mene ili da razbijamo beton...
imas neku sliku te feniksice

Offline vlada33

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #479 u: Rujna 28, 2011, 23:40:29 poslijepodne »
slikacu je iduci put,telefon mi ostao kuci...verujem da je zbog sumnje dali je ili nije canariensis,ali posto kaze da je ubrala semenke kod nas na moru tesko da je dacktilifera