Lijep pozdrav svima, ja sam iz Pule i sasvim slučajno sam došao na ovaj forum tražeći informacije o cycas revoluta koje sam vidio u rasadniku. Pošto selim u novi stan, poželio sam nekakvu biljku koja bi ga krasila iznutra. Odmah sam se zaljubio u prekrasne cycase i malo pročitao o njima. E sad, zamislio sam da nova biljka bude uglavnom u zatvorenom prostoru, mada sve što više čitam vidim da to i nije najpoželjnije za takvu biljku. Imam terasu koja je na zapadnoj strani gdje će biti dosta sunca, mogla bi biti tamo do jeseni ako je sada uzmem. Kod nas u Puli i nisu neke zime, rijetko se temp. spušta u minuse tako da bi možda i cijele godine mogla biti na terasi, ali ja bi rađe u stanu barem tokom zime. Prostorija u kojoj bi bili cycasi je grijana ali ima dosta svjetla, bili bi uz prozor na podu na ulazu na tereasu. Žao bi mi bilo da mi propadnu radi toga, nemam nikakvog iskustva sa biljkama. Zanima me vaše mišljenje i bilo kakav savjet za početak, Veruda je iz Pule pa će sigurno znati za rasadnik kojeg sam spomenuo, uglavnom cycasi koji su tamo izgledaju fantastično. Hvala.