problem je sto ovde kod mene apsolutno niko i ne prodaje palme,a osim mene samo za jednog coveka znam da ima palmu (i to u vrtu zima-leto,rekao bi da je trachi,probacu da ga uslikam,mada je duboko u dvoristu a sa covekom se neznam) ako u to ne racunam banke,jer mi se cini da u svakoj banci ima po neka zakrzljala daktylifera,bar mi lici na nju...
sto se tice moje sadnje pruzicu im udoban zivot,pa nek rastu,dve koje ce biti glavne sledeceg leta dobile su vec velike saksije i to bi rekao prilicno velike s obzirom da jos nisu izasle na povrsinu zemlje a saksije imaju 20-25litra,tu su jedna washi i jedan phoenix...
inace,nasao sam jos jednu lokaciju za phoenix i bas tu imam jedan zid sa severne strane da stiti od vetra,imam i stazu u blizini,taman da sneg kad se cisti da sluzi kao izolator...sledeci proklijali phoenix ide tu,a verujem da ce sad brze ici kad sam ih oljustio...
inace,imam na klijanju i sabal palmeto i jos neke trachi ali nijedan jos nije krenuo...sad najvise sto ocekujem su passiflore,ima nekih 20-30 na klijanju,nadam se da cu njima okititi celu ogradu sledeceg leta...
usput,dali bi neko mogao nesto da kaze povodom ove zemlje koju sam koristio,ovako po sastavu,sto se tice izgleda rekao bi da je fantasticna...