ja i dalje imam probleme,dali su u pitanju neke "zivotinjice" u zemlji ili to obicno i bude tako ne bi znao pa molim za savet...
stalno mi se desava da vec proklijalo seme propadne,od 7 washingtonia 3 su izgubile ili klicu ili koplje pre nego su izasle na povrsinu,od 3 canariensa sva tri propala,i propala su i dva sabala palmeto,sve sam stavio naravno opet na klijanje kako primetim da nesto nije u redu,najpre canariensi i oni su proklijali (sad ih trenutno ima 9,hteo bi bar 5 prezivelih),washingtonije su stavljene pre par dana i one me najmanje brinu,potrebna mi je jos jedna do kvote koju zelim,a sabal palmeto sam tako dugo cekao i rekoh spor je on,ali kad ni nakon mesec i po nije izasao na povrsinu proverio sam i nema mu vrha klice,a na drugom je tu klica ali je koplje cim je krenulo da propada i pocelo da unistava i gornji deo klice odakle je krenulo koplje...
sta mi je sad raditi,dali se to tako cesto desava ili sam ja nesto zabrljao,u zemlji i na propalim klijancima nisam pronasao nikakve "zivotinjice",deluje sve redovno osim sto propadaju...a ove prezivele washingtonije kao da nemaju nikakvih problema,jedna je krenula da gura i drugo koplje...
edit:
a i nijedna passiflora nije izasla na povrsinu,neke sam cak i isklijale stavljao u zemlju i jednostavno isceznu,jos nijedna nije izasla a posejao sam mozda 30-40