prvo da pozdravim sve sa foruma,ovo je moj prvi post i iako sam procitao dosta toga neke informacije ipak nisam mogao naci...
pre dve veceri sam se vratio iz crne gore i pokupio nesto semena,po svemu sudeci radi se o phoenixu i wasingtonii...
prvo pitanje...kako da znam da su semenke zrele za sadnju,u tom trenutku nisam razmisljao ali ja sam obrao semenke sa drveta,nisu bile pale na zemlju???
u svakom slucaju posadio sam ih po uputima sa foruma a posto sam dosta uzeo probam sve varijante koje sam primetio...
deo njih je otisao u treset zemlju pa u one zardinjere,same semenke sam umotao malom kolicinom vate da bi zadrzavalo malo vlage,jel ovo u redu do sada,inace semenke su stare dve veceri,dakle bas sveze?
deo njih je otisao u zip kesice isto umotan vatom i ostavljen je na suncu a ispod njega stiropor,jel i ovo o.k.?
i jedan deo je i dalje u flasici sa vodom,neznam samo dali da ih vadim odatle ili da vidim hoce li proklijati u vodi?
i ono najbitnije pitanje koje nikako nisam mogao da pronadjem na netu a to je kojoj temperaturnoj zoni pripada leskovac,nigde nisam mogao da pronadjem koji su minimumi bili prethodnih godina i slicno,moze li mi neko pomoci?