Autor Tema: Vrt u formiranju + balkon  (Posjeta: 53074 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Henoh

• Administrator
  • Spol: Muški
Odg: Vrt u formiranju + balkon
« Odgovori #450 u: Travnja 25, 2017, 00:30:28 prijepodne »

'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline janci

• Jubaea
  • *
« Odgovori #451 u: Travnja 25, 2017, 06:58:35 prijepodne »
Stvarno dobro izgledaju, ovu dugu i hladnu zimu ko da nisu ni osetili. :thumb_up:

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #452 u: Travnja 25, 2017, 07:53:53 prijepodne »
Odlične,bujaju ko u Arizoni!
bvb

Offline Cikas

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #453 u: Travnja 25, 2017, 19:56:42 poslijepodne »
Odlična kolekcija yucca.  :thumb_up:

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #454 u: Svibnja 04, 2017, 20:42:04 poslijepodne »
Zelim upozoriti clanove foruma i citace istog na scenarij koji mi se dogodio tijekom utorka ili srijede. Malo se stvari dogadja slucajno. Nedugo nakon objavljivanja svih onih slika netko mi je iz vrta iskopao neke stvari, vec prilicnu Araucariu i veliku Y.recurvifoliu. Dosta stvari je izgazeno i izlomljenjo tijekom kradje. Zvali smo policiju cisto radi prijave iako ne ocekujem nista od njih jer te stvari u toj velicini imaju odredjenu vrijednost i kupce. Neko je znao po sto ide, taj dio vrta je skriven od pogleda, nije osvjetljen. Prilicno drsko, sa stihacom su iskopane biljke, i nisam siguran moze li Araucaria takvo vadjenje prezivjeti. Neki od vas su bili kod mene i znate da taj dio nije vidljiv s ceste. Netko je snimao situaciju, ocito obilazio, mozda je bio gost kod susjeda, i dosao tamo tek nakon 1 maja jer su se vikendasi razisli.
Moguce je da sam i sam prezentirao slikama i privukao interes nekome, ni to ne bih iskljucio, okolo dosta ljudi zna za vrt, tako da bih htio upozoriti sve na opasnosti foruma, pa i citace koji prate sta ima na forumu iz drugih pobuda.
Zamolio sam susjede da malo vise obrate pozotnost, necu samo na tome stati jer vjerujem da bi ta osoba ili osobe mogle pokusati isto ponoviti. Vjerujte mi da uhvatim osobu koja je to napravila ne znam kako bih mogao reagirati.

Offline janci

• Jubaea
  • *
« Odgovori #455 u: Svibnja 04, 2017, 20:54:56 poslijepodne »
Strašno Mario šta se dešava :misli:nadam se da se više nece ponoviti upad,razmišljaj o postavljanju zamki Kljuse,ako se bude još jednom ponovilo ,dabogda im se ruke osuši.e :icon_twisted:

Offline amelito

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #456 u: Svibnja 04, 2017, 22:14:34 poslijepodne »
što reči neko kreteni i meni se znalo desit da jednostavno uzme saksiju odnese ili pošprica nečim da se osuši jer ljudi su zavidni zakon je staviti kamere

Offline franceska

• Jubaea
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #457 u: Svibnja 05, 2017, 17:14:45 poslijepodne »
Strasno...vrlo dobro znam taj osjecaj...kod mene je ostala samo prazna prostorija, nikada to necu zaboraviti.
I kod mene su u Medulinu u vrtu isto tako odnijeli, i kaktuse velike i palmu srednje velicine...grozno jednostavno.
moramo bit pazljivi sa stavljanjem slika...mozda ponekad i isjeci sve ostalo okolo.
Glavu gore henoh :)

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #458 u: Veljače 26, 2018, 09:26:18 prijepodne »
Nekoliko slika od jucer i prekjucer. Uz kradljivce mozda zima pocisti ostatak  :zbunjen:
Sutra je zadnji dan ako neko misli stititi egzote. Danas sam dosao do vikendice. Kod mene 30+ cm snijega ovisno o poziciji i kako je gdje napuhavalo. Cini mi se duplo vise nego u gradu. Umotao sam jos prosli vikend cvjetove na T.fortuneiu i T.wagnerianusu.Za cerifere sam zakasnio, ostavio sam snijeg kako je, a preko njih borove grane. Svim Trachycarpusima sam ostavio kako je snijeg na njima jer da sam skidao mislim da bi vise stete napravio. Ostat ce tako kako je. Prosle godine su tako prezivjeli nezasticeni mjesec vezanih ledenih dana. Stavio sam agril u jednom sloju na Eucalyptus gunii i jutane vrece na 2 masline koje sam prethodno otresao od snijega. U agrilu su T. ukhrulensisi, T.princeps, Nannorrhopsi, Jubaea i T.princeps new form/hybrid. T.takili su potpuno pod snijegom i tako sam ih ostavio. Isto T.nanus i mali T.princeps. R.hystrixi su isto pod snijegom, kao i Sabali. Dvama najvecim sam prosli tjedan ipak podvezao listove da smanjim maksimalno mogucnost daljnih snjegoloma. Previse mi je toga i jedva sam i ovo napravio. Yucce sve slobodne osim jedne Y.rostrate koja ima nadstresnicu. Vidjet cu jos sutra jesam li sto propustio. Sretno nam svima kroz ovaj dolazeci tjedan.

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #459 u: Ožujka 04, 2018, 15:39:44 poslijepodne »
Masline su lose prosle, imam snjegoloma na Trachycarpusima, Sabalima od prije, na jednoj vecoj Yucci. Slabo toga se jos moze vidjeti jer je puno snijega.
R.hystrix

Cvjetovi su propali na wagnerianusu.
Umatanje nije pomoglo.

Princeps new form/hybrid

Snjegolom

Cerifere

Offline amelito

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #460 u: Ožujka 04, 2018, 19:39:53 poslijepodne »
uvijek neki problemi a yuccu pokušaj zakorijniti

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #461 u: Travnja 17, 2018, 22:38:10 poslijepodne »
Neke biljke koje nisam spominjao do sada, a lijepo se uklapaju u pojedine dijelove vrta. U kamenjaru se relativno dobro snašla Degenia velebitica. Nekoliko godina je u vrtu i prolazi bez većih problema ukoliko joj se osigura imitacija prirodnog staništa, dobro drenirano tlo s dosta kamena. Nabavljene su na rasprodajama u botaničkom vrtu i uz biljku dobijete cerifikat da je biljka iz kontroliranog uzgoja jer su zakonom zaštićene. Okolo su mi Agave i samoniklo smilje, čak i u pukotinama kamena.

Cyclamen repandum? Podrijetlom s Lošinja, dobro su se adaptirale i rastu u vrtu više godina. Dobro prezimljavaju.

Poncirus trifoliata, nikad do sada nije cvjetao ovako bujno.

Camelia japonica. Do sada nikad nije imala problema s minusima. Još je relativno mala i sramežljivo cvjeta. Ispod je jednog Trachycarpusa koji ju štiti, ali taj Trachycarpus je dobio jako po listovima u onom zadnjem prodoru u 3 mjesecu.

Viburnum tinus. Cvjeta lijepo i zimi kad ništa ne cvjeta. Sad je finale. Prošle zime mi je dobio sa sjeverne strane od kuda prolazi kanal s hladnim zrakom niz padninu. Uklonio sam te grane. Mislim da ću ga staviti na još neke pozicije u vrtu. Šume na Lošinju su ga pune.

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #462 u: Travnja 27, 2018, 21:12:42 poslijepodne »
Neka delosperma u punom elementu

Lijevo je motar/Crithmum maritimum. Uspjelo mi je prebaciti ga. Vidjet cemo moze li se adaptirati na kontinrntalne uvjete

Offline branimir

• Global Moderator
« Odgovori #464 u: Travnja 29, 2018, 10:11:22 prijepodne »
Delosperma ne samo da je u punom elementu nego i izvrsna sama po sebi.
Genijalno ti izgleda kamenjar sa tim sukulentnim "jastucima".  :thumb_up: