Radio sam neka premještanja u kamenjaru. Premjestio sam O. humifuse i Cylindropuntiu imbricatu na odvojeni dio - dalje od Yucca. Trebam mjesta za neke Yucce i hibride, a nezgodno mi je bilo što raditi u njihovoj blizini. Planiram još kamenjem ograditi mali dio za O. fragilise pa se nadam da će ih manje puževi jesti. O. basilaris su sada 100% uništeni, kao i Escobaria (pretpostavljam vivipara) koju sam donio iz Sombora. Puževi jako vole i O. bentonii, ali je dosta velika i može se nositi s njihovim napadima. Napadaju i Opuntiu phaeacantha, Escobariu missouriensis. Jedino nisam primjetio nikakve tragove na Cylindropuntiji. Osim kaktusa puževi su mi napali i neke mlađe Yucce - klijance. Namjerili su se na Y. torreyi kojoj su pojeli sredinu u više navrata. Pokušao sam posuti pepelom okolo kamenjara, ali ne pomaže jer svako malo kiša pada i ispere sve tako da ni pužomor ne bi pomogao.
Nova pozicija za O. humifuse i Cylindropuntiu imbricatu

stara pozicija uz Y. rostratu i O. bentonii koja je sad prozračnija. Ako se malo bolje pogleda slika mogu se vidjeti rupe na člancima od O. bentonii i nagriženi dijelovi.

Neke O. humifuse još cvjetaju, a bilo je i par cvjetova na C. imbricati.