Pitanje za sve: ima par web stranica u Hrvatskoj koje navijaju za polarnu hladnocu i koje se tome vesele. Te su stranice ko fol za vremensku prognozu. Nije mi jasno kako netko moza navijati za sibirske temperature i dva metra snijega u Istri. Ako se to stvarno desi (februar) crkle bi sve masline i vocke. Stete bi bile OGROMNE. A da uopce ne spominjam palme. Kanarke bi bile ae bog. Jako zalostno, stvarno se toga bojim. Nadam se da nece biti tolko hladno!
Meni ti ljudi nikako nisu jasni,evo i na serbianmeteo forumu je ekstaza,svi su presrecni mole se bogu da bude sto nize,cak i -30C ...
Po meni,besposleni ljudi koji ne idu na posao,ne bave se nicim,ne gaje nista,nemaju sta da gube. A to sto pored smrzavanja biljaka na takvim temperaturama moze biti i ljudskih zrtava,pucanja cevi i elektrovodova,izmrzavanja psenice koja nas hrani,dubinskog smrzavanja zemlje i reka,sto ugrozava plovidbu,kvarova na kolima,njih to ne zanima i ne dotice. Odvratni su mi.
Inace,da mozda ipak nije sve tako crno govori u prilog to sto se npr u utorak prognoziralo za danasnji dan u beogradu cist minus,od nekih -6C ujutru do -4C... A ono evo sunce,+3C i sneg se topi. Videcemo jos sta ce se desavati. Sibirski udar se sprema,ali mozda bas bez tih ekstrema,molimo se mi ovde tome.
Kod mene inace jutros -0.5C iako je prognozirano -4C,verujem da voda Dunava ipak nesto greje,jos nije ledena bash...