Kako je rekao Palmark, sve to onda gubi smisao....ako biljke treba motati od 1.11.-1.4., onda ih i ne treba u zemlji, čovjek si izabere 3,4 lončanice i to je to...
da ne kažem da ni 85te zima nije imala svoje repove koji bi bili pogubni, trajala je hladnoća 15-20 dana i onda je to bilo to,počela su juga i rano proljeće. Sada ne samo da je ovo treća u nizu oštra zima, već postaje pomalo jasno da su klimatske anomalije sve gore, sve se češće događaju skokovi i padovi po 20 i više stupnjeva, što prirodu dugoročno iscrpljuje, a naš hobi (na otvorenom) sve više upitnim..
Kao što veli lovranpalm, treća jaka zima zaredom. Kod mene u Drnišu je ove zime bilo rekordno niskih -16 C (po nekima i -17 C) uz gotovo 2 tjedna vezanih ledenih dana, iznimnu količinu snijega i iznimno jake bure. Uz prošlu zimu s oko -12 C i pretprošlu s -14 C, to čini nešto što bi se trebalo pojaviti jednom u 40 god., al eto, dogodilo se. Što se mene tiče napuštam vjerovanje u globalno zatopljenje, prije vjerujem da je to bio malo duži period toplijih zima, nakon kojih se ponovo vraćaju one koje mi malo stariji pamtimo iz svog djetinjstva.
S obzirom na ove temperature koje sam naveo, moj vrt je odlično prošao! O tome više u drugim temama.