Jutros su moj brat i snaja otputovali za Crikvenicu! Rekao sam im da pogledaju po lokalnim rasadnicima i da traze maslinu sorte "Leccino" pa se nadam da ce je naci!
Ahmet,da li i dalje ostaje dogovor da ako ne nadju maslinu nigde,da se nadju sa tobom gde se dogovoriti pa da im dones?
Poslacu ti bratov broj mobilnog na pp,a i ti meni javi tvoj,da bi oni mogli da te kontaktiraju ako bude potrebe!
Zamolio bih te jos samo da ako im budes donosio maslinu za mene,ponesec i njima dve (jednu leccino i jednu istarsku bjelicu,mada ces jos to proveriti to sa njima) i gledaj da sadnice budu manje!
Za cenu se isto dogovori sa njima,odnosno sam reci!
Aloha Palmark!
Jutros sam se čuo s tvojim bratom i dogovorili da se nađemo u nedjelju te mu isporučim masline. Ja sam danas odmah skočio do Vrtnog centra i riješio taj problem. Nisu imali sortu Pendolino ni Istarsku bjelicu, ali Leccino sam našao i kao oprašivača sam uzeo jednu sadnicu sorte oblica. Te je sorte puno na otocima sjevernog Jadrana - Cresu i Krku gdje je naviknuta na hladnoće.
Naravno, kako sam već bio tamo uzeo sam i sebi još jednu sadnicu sorte Levantinka. :o)) Još malo pa neću imati gdje zabijati masline. Ubit će me Fata.

Sadnice sorte leccino su prilicno visoke, ali bih ih ja zeru skratio. Tako negdje na 1,20 m. U svakom slučaju na tvom bih ih mjestu ja ove godine presadio u neku veću vazu, a onda sljedeće godine u zemlju. Tek toliko da se malo prilagode. I neka prezime negdje u dobroj zavjetrini. Ili možda odmah staviti u zemlju, ali dobro, dobro malčirati s travom. Ustvari, nisi mali, imaš iskustva.

Sutra idemo moja hanuma Fata i ja na Ilovik, otočić južno od Lošinja, gdje imamo jedan teferič, a u nedjelju ćemo ti se naći s burazom.