Evi ih moje prve masline 
Dve leccino i jedna oblica,ova desno!
Jedna leccino ce ici bratu,tako da mi ostaju ove dve!
Zanima me sada sta sa njima? Presadicu ih,kako je Ahmet rekao,nego me zanima da li maslina voli mnogo vode ili oprezno zalivanje?
Kada ih i kako orezivati?
Dalje,na pojedinim listovima ima kao neka skrama,ne znam da li je to normalno,ili su u pitanju neki paraziti,i cime to tretirati?
A ovo su predpostavljam plodovi? Da ih skinem sa ovako mladih biljki,da ne uzimaju energiju?
Maslina je jako nezahtjevna što se tla tiče. Ipak, daš li joj bolju zemlju biti će bujnija, ali izbjegavati nepropusna tla. Isto je i s vodom. Ako smiješaš neku smjesu koja će uz zemlju sadržavati i 10-tak posto riječnog pijeska i kamenčića, vjerujem da ne možeš omanut.
Nemoj ih prve godinu - dvije ništa orezivati. Osim u slučaju da počnu izbacivati neke izboje kod panja. Kad ih preseliš iduće godine u zemlju samo im možeš grane usmjeriti da rastu položenije, a ne u vis.
Ja na mojim mladim maslinama nikad nisam skidao plodove. Možda bi bile veće da sam to činio, a možda bi bile jednake.
Što se tiče one skrame po lišću... ne znam što je. Možda neka prašina? Mislim da nije nikakva bolest ni štetnik u pitanju. Jedini štetnik koji je čest na maslinama koje stignu iz rasadnika je potkornjak zelenih grana ali ga na ovim tvojim maslinama nisam uočio. Presadi ih u vaze i onda ih stavi na neko lijepo osunčano mjesto neka uživaju.