Što se tiče vode,i odabir podloge je jedno od rješenja za dobar uzgoj tamo gdje nema puno vode.Sadni materijal se uglavnom proizvodi na Poncirus trifoliati,koji je kao podloga dobar za područje ušća Neretve,zbog toga što ima plići korjen,koji je kao takav bolji za te terene sa visokim podzemnim vodama,većina neretvanskih nasada agruma je jedva metar a i manje iznad razine vode.Gorka naranča ima jak korijen koji prodire u dubinu i puno bolje izdržava sušu.Vidi se i po gorkim narančama koliko su to veća i jača stabla,bez ikakvih zalijevanja i gnojenja izrastu i preko šest metara u vis,što je duplo veće od najveće trifoliate koju sam vidio.Lani sam sijao gorke naranče i presadio ih u kontejnere sa 12 rupa,kad sam prije 2 mjeseca htio kontejner premjestiti bio sam neugodno iznenađen,korjenje je otišlo i po 20 cm u zemlju,tako nešto mi se nikad nije dogodilo sa trifolatama.Postoji još jedna podloga koja se koristi zadnjih godina u rasadnicima oko Neretve a to je križanac limuna i P.trifoliate,brže raste, korijen je možda nešto jači od P.trifoliate,mislim da nema takav prodirući korjen kao gorka naranča.