Hvala vam svima na savjetima.
Jučer sam zalio palmu sa Dalijem od 1dcl, 25 litara u krošnju 25 u korijenje. Bilo je malo nezgodno zbog jakog vjetra, ali nekako sam sa zalijevačom uspia.
Pas i mačka su u kući 24 h, toliko piče da je karenca za ljude, pa eto, čisto preventivno.
Veruda, moran pohvalit inspektora s kojim san priča, nije komplicira, dapače, bia je kooperartivan, reka mi je da nadjen nekoga sa ispitom da mi kupi Confidor šta prije i da je počnem tretirat, da ne zovem nikoga jer će mi za jednu palmu to bit neisplativo. Mislim da više preopručuje te specijalizirane tvrtke u slučajevima kada je palma visoka i srce je nedostupno pa da se ljudi nebi izlagali riziku, pa je bolje da neko dodje sa dizalicom. Ali to naravno košta i traje.
Evo i par slika pa ako kome ovo može pomoć da detektira problem na vrijeme.
Palma je izvana izgledala zdrava, osim jedne mlade grane koja je izgledala kao da je vjetar slomio.
Sredinu sam počistio šta više da mi je lakše zalijevati.
Tek tada sam vizualno mogao vidjeti razmjere štete.
Unutrašnjost mekana, smrvljena, grane nagrižene, u dnu velikih grana rupe, tuneli.
Jedna grana mi je izgledala sumnjivo, malo sam je povukao, i bez otpora se samo srušila. Na korijenu te grane je milo miljardu malih živih ličinki, crvića, slika niže.