Moj primjer da vidiš:

Sve skupa mi se nalazi na kuhinjskom elementu. Temperatura varira od 25 do 30 Stupnjeva C.
Skroz desno gore
Ensete ventricosum (za sada 1 biljka), ispod
Ensete glaucum (za sada 4 biljke) - sve skupa stoji mjesec dana, ne više. Na tanak sloj supstrata sam poredao sjemenke, s tim da sam im onu točkicu okrenuo prema gore (gdje im klica izlazi), i prekrio sa 0,5 cm supstrata. Svaka dva do tri dana otvorim i malo poprskam vodom. Njima izgleda odgovara skoro konstantna temperatura.
U sredini gore u maloj teglici
Musa acuminata (još ni jedna biljka). Danas sam izvadio sjeme iz supstrata i postavio na sloj nakvašene vate pa ćemo vidjet da li će šta biti. Ispod nje u plastičnoj okrugloj posudi
Musa sikkimensis ( za sada ni jedna biljka). Vjerovatno s njom griješim što je noću ne sklanjam na hladnije mjesto, jer ona voli dnevno-noćne oscilacije u temperaturi.
Sa zip vrećicama nisam probao banane da naklijavam, već sam isprobao sa palmama i mogu reći da sam ugodno iznenađen. Vjerovatno bi se i s bananama moglo postići uspjeha.
Svakako za banane preporučam da se prvo naklijavaju na koji već način tko želi, a da se potom presađuju u zasebne posude. Prvi razlog je što je mnogo jeftinije, jer kupuješ zemlje i posuda samo onoliko koliko ti treba, a s druge strane manje mijesta zauzima cijelokupan proces.
Eto skroman doprinos od mene...